DENÍK SLEDUJE

„Jednali jsme s agenturou, která vánoční trhy pořádá. Kluziště bude postaveno na travnaté ploše. V žádném případě ale nechceme narušit atmosféru vánočních trhů. Myslím, že vzhledem k tomu, kde bude stát kluziště a kde budou sídlit trhovci, žádné konflikty nehrozí,“ uvedl šéf Sarezy Jaroslav Kovář.

Slavnostní zahájení vánočních trhů i otevření ledové plochy se uskuteční čtvrtého prosince.

Do centra Ostravy se kluziště pod otevřeným nebem vrací po čtyřleté přestávce. Součástí ledové plochy o rozměrech 30 krát 15 metrů, což je zhruba čtvrtina plochy běžného hokejového hřiště, bude také šatna, půjčovna bruslí, brusírna, občerstvení a sociální zařízení. „V dopoledním bloku by měli ledovou plochu využívat hlavně školáci, ti nebudou platit žádné vstupné. V odpoledním bloku od šestnácti hodin by podle našich představ měli kluziště využívat hlavně rodiče s dětmi, vstupné bude třicet korun za osobu a hodinu, děti do šesti let budou bruslit zdarma.

Považujete za problém, že vánoční trhy a kluziště budou v centru Ostravyblízko sebe?HLASUJTE V ANKETĚ VPRAVO NAHOŘE!

„Chystáme i doprovodné akce. Je možné, že své umění předvedou v ukázce i účinkující muzikálu Mrazík, či krasobruslaři. Zajímavý program by měl návštěvníky kluziště pobavit i na Silvestra. Byli bychom rádi, kdyby se ledová plocha na náměstí stala tradicí, na kterou se budou lidé každou zimu těšit,“ dodal Kovář.

Ledová plocha na Masarykově náměstí bude v provozu do druhého ledna. Společnost Sareza koupila mobilní kluziště za 3,3 milionu korun. Zařízení umožňuje udržovat ledovou plochu kvalitní i při teplotě patnáct stupňů Celsia nad nulou. Podle Kováře chce Sareza příští rok na jaře travnatou plochu, kde bude kluziště v zimě postaveno, omladit a přispět k její regeneraci.