Dominantní, alespoň podle poutačů, bude zřejmě prodejna Lidl, v areálu jsou i další obchody a provozovny, jejichž seznam a popis přinášíme níže.

Obchodní centrum Koksovna se nachází v ulici K Lávce v Ostravě-Přívoze. Pojmenování je více než trefné. Středisko totiž leží v bezprostřední blízkosti Koksovny Svoboda poblíž nechvalně proslulé „myší díry“.

Semafory

Milovníci nakupování se těší, motoristé však neskrývají rozpaky. U nákupní zóny se totiž objevily semafory. Řidiči se obávají, že zpomalí dopravu na navazující frekventované silnici.

Vizualizace nové prodejny Lidl ve Slezské Ostravě.
V Ostravě na každém rohu. Lidl staví jako o závod, tyto prodejny přibudou

Semafory budou řídit provoz v křižovatce se Sokolskou třídou, po níž denně projedou tisíce vozidel. Od Hlučína se navíc objevily nové značky zakazující odbočení vlevo, tedy k obchodnímu centru. Do něj se zákazníci z toho směru musejí dostat menší zajížďkou.

„Když jedu z Ostravy na Opavu, tak je někdy silnice pořádně zasekaná. A teď tam budou semafory kvůli výjezdu z nákupního centra. Snad je to všechno dobře propočtené,“ uvedl Tomáš Adámek.

Lidé využívající městskou dopravu se k obchodnímu centru dostanou ze sadu Boženy Němcové nebo zastávky Důl Odra.

Termín otevření

Pokud se nic mimořádného nestane, OC Koksovna své první zákazníky přivítá ve čtvrtek 25. srpna. Otevření Deníku mimo jiné potvrdil mluvčí řetězce Lidl Tomáš Myler. „Nová prodejna Lidl v OC Koksovna bude otevřena ve čtvrtek 25. srpna,“ uvedl Myler.

A na jaké obchody a provozovny se zákazníci mohou těšit? V OC Koksovna otevře prodejnu řetězec Lidl, zastoupení zde bude mít i Pepco s výrobky pro domácnost a rodinu. Další prostory obsadí elektroprodejna Planeo. Zajímavostí se určitě stane diskontní řetězec Action, která má již dva tisíce obchodů v deseti zemích. Nabízí nejrůznější druhy běžného i netradičního zboží.

Pozemky na kterých se už staví nebo budou stavět i prodejny Lidlu, 12. března 2022 v Ostravě. Ulice K Lávce.
Ostrava, ráj shopaholiků? U „myší díry“ v Přívoze vzniká další nákupní centrum

Na své si přijdou i milovníci masných výrobků v Maso Makovec. Chybět nebudou ani Teta drogerie či Moje lékárna. Objeví se rovněž řetězec Banquet s výrobky do kuchyně a jídelny. Zajímavostí je, že Banquet má jeden ze svých dalších ostravských obchodů v nedaleké Outlet Areně Moravia v Ostravě-Přívoze. Milovníkům zvířat je určena prodejna Super zoo s chovatelskými potřebami pro domácí zvířata.

Pamlsky a občerstvení zajistí Cukrárna Sladké Tajemství a Asijské bistro Ha Long. K dispozici bude velkokapacitní parkoviště. V dosahu několika stovek metrů jsou hned tři čerpací stanice.

K TÉMATU

Obchody a provozovny v nákupním centru Koksovna v Ostravě-Přívoze
Action
- diskontní obchod
Asijské bistro Ha Long
Banquet ­– výrobky do kuchyně a jídelny
Cukrárna Sladké Tajemství
Lidl – potraviny a spotřební zboží
Maso Makovec – maso, uzeniny
Moje lékárna – léky, doplňky
Pepco – potřeby pro domácnost a celou rodinu
Planeo – elektrozboží
Super zoo – chovatelské potřeby pro domácí zvířata
Teta drogerie – drogistické zboží