Hejtman Ivo Vondrák už koncem minulého týdne novinářům řekl, že pro tyto účely vyčlenil nejen Bíloveckou nemocnici, ale také Lázně Darkov a Sanatorium Klimkovice.

Jasno má krizový štáb Moravskoslezského kraje o rozdělení seniorů. Pacienti se středně těžkým onemocněním budou v Bílovecké nemocnici, Lázně Darkov by se staraly o seniory s lehkým průběhem a seniory v karanténě, Klimkovice by pak byly vyhrazeny jen seniorům v karanténě.

V domově pro seniory Iris v Ostravě se objevil koronavirus.
Domov pro seniory Iris v Ostravě má už 17 nakažených

Stávající pacienti z Bílovce budou přemístěni do nemocnice do nemocnice v Orlové a Karviné a část a také do Rehabilitačního ústavu Hrabyně, pracoviště Chuchelná.

Podle Vondráka je tento postup nutný, protože pokud se v domově vyskytne nákaza, jsou senioři v ohrožení života. Do vyhrazených prostor v lázních by kraj chtěl seniory v případě potřeby začít vozit již v tomto týdnu.

Také karvinské Lázně Darkov se zapojí do ubytovávání seniorů v souvislosti s koronavirem. Na snímku budova rehabiltačního sanatoria Lázní Darkov v Karviné-Hranicích.
Kraj má pro seniory vyhrazené zařízení v Bílovci, Darkově a Klimkovicích

„Komplikovanější je to u nemocnice Bílovec, kde musíme nejprve ty prostory uvolnit. Pevně věříme, že se to podaří dříve než 17. dubna," uvedl Vondrák.

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník