„Taková recepce pod Eifellovkou pro téměř tisíc lidí byla pro nás obrovskou výzvou. Jsme poctěni, že Moravskoslezský kraj vybral zrovna naši školu,“ svěřil se šéfkuchař akce Petr Přeček.

Studenti se soustředili výhradně na regionální potraviny, a tak se hostům podávala domácí pečená kolena na černém pivu, hlučínské koláčky, beskydské frgály, štramberské uši či starobělský chléb spolu s moravskými víny a českým pivem.

„Všechny pokrmy se připravovaly ve školním gastrocentru. Do Paříže je odvezl autobus plný boxů a lednic, kde je studenti servírovali,“ uvedla tisková mluvčí školy Hana Schwarzová.

Ve stylu zlatých sedmdesátek se v pondělí 30. října předvedli studenti Gymnázia Olgy Havlové v Ostravě-Porubě na módní přehlídce.
OBRAZEM: Retro týden na gymnáziu Olgy Havlové v Ostravě-Porubě