„Říjnové téma setkání s občany jsme nazvali Nebezpečný internet. Hovořit se bude o možných rizicích pro děti i dospělé, kteří se na internetu pohybují. Týká se to například seznamování se, chatování, stahování filmů, hudby i programů, probírat se bude i kyberšikana. Strážníci seznámí účastníky kurzu také s možnostmi obrany a jak postupovat v případě, pokud už nějaký problém v souvislosti s využíváním internetu nastane," uvedla mluvčí městské policie Vladimíra Zychová.

Nebude chybět ani oblíbená sebeobrana a závěrečná diskuse občanů se strážníky. „I tentokrát připravíme dětský koutek pro děti účastníků kurzu," dodala Zychová.

Kurz se koná od 16 hodin v budově bývalého ředitelství Městské policie Ostrava v Hlubinské ulici číslo 6 v Moravské Ostravě.

Bližší informace lze získat na telefonních číslech 599 414 165 , 950 739 407408 nebo prostřednictvím elektronické pošty na adrese: info@mpostrava.cz. Není nutné se předem přihlašovat.

Na kurz je vhodné si s sebou přinést sportovní oblečení pro výuku sebeobrany, obuv na přezutí a hygienické potřeby kvůli možnosti využití sprchy po sebeobraně. Sportovní obuv není třeba, výuka základů sebeobrany probíhá v tělocvičně na žíněnkách.