„Listopadové téma má název Žijí na ulici. Hovořit se bude o bezdomovectví a jeho prevenci. Strážníci účastníkům kurzu přiblíží osudy několika konkrétních osob, které skončily na ulici bez práce, bez pomoci a bez peněz. Součástí přednášky i následné diskuse budou možná opatření a kroky, které mohou vést ke zlepšení kvality života osob bez přístřeší včetně dostupné pomoci," uvedla mluvčí ostravských strážníků Vladimíra Zychová.

Chybět nebude oblíbená sebeobrana a závěrečná diskuse občanů se strážníky. „I tentokrát připravíme dětský koutek pro děti účastníků kurzu," dodala Zychová.

Kurz se koná od 16 hodin v ulici Hlubinské číslo 6 v Moravské Ostravě.

Bližší informace lze získat na telefonních číslech 599 414 165, 950 739 407 nebo prostřednictvím elektronické pošty na adrese: info@mpostrava.cz. Není nutné se předem přihlašovat.

Na kurz je vhodné si s sebou přinést sportovní oblečení pro výuku sebeobrany, obuv na přezutí a hygienické potřeby kvůli možnosti využití sprchy po sebeobraně. Sportovní obuv není třeba, výuka základů sebeobrany probíhá v tělocvičně na žíněnkách.