Ty v těchto dnech zveřejnil Celostátní informační systém o jízdních řádech. Na svých internetových stránkách je vyvěsili také fanouškové ostravského dopravního podniku.

Podle nich dojde pouze k jediné řádné změně v linkovém vedení.

„Tou je zřízení zastávky Nová Ves pro linku 54 v obou směrech. Změna je reakcí na omezení provozu linky 37 po 20.00 hodině, kdy tímto došlo také k omezení obsluhy zastávky Nová Ves," stojí na internetových stránkách www.mhd-ostrava.cz.

Druhou, tentokrát dočasnou změnou, bude podle zmíněných stránek odklon linek projíždějících mezizastávkovým úsekem Slezská Ostrava, kostel Most Miloše Sýkory Nám. J. Gagarina, který bude uzavřen kvůli výstavbě okružní křižovatky ulic Těšínské, Keltičkovy a Na Baranovci. Linky 29, 30, 38, 71 a 78 budou ve zmíněném úseku vedeny přes zastávky Hradní náměstí, Důl Zárubek a U Hradu.

Mluvčí Dopravního podniku Ostrava Miroslav Albrecht tato opatření a změny v dopravě však prozatím nepotvrdil.

„Tak jako každoročně budou v podmínkách ostravské MHD skutečně platit letní jízdní řády, ovšem kampaň na jejich zavedení s komentovaným výčtem změn se teprve připravuje. Oficiální tisková zpráva DPO by měla vyjít ve druhé polovině měsíce, současně s knižním vydáním letních jízdních řádů. Zveřejněním z kontextu vytržených informací ze zmíněného odkazu bez současné možnosti konfrontace s vydaným knižním jízdním řádem by mohlo dojít ke zbytečnému napětí u cestující veřejnosti," odůvodnil Albrecht, proč dopravní podnik ještě letní jízdní řád nezveřejnil.

Například Petra Havlíčková z Ostravy-Zábřehu je na letní úpravy jízdních řádů už zvyklá. „Každý rok se intervaly prodlužují. Už jsem si zjišťovala, jak bude jezdit dvojka, takže mě to vlastně nepřekvapuje," uvedla například žena, která do centra Ostravy cestuje každý den za prací.