Lidé se scházeli v centru Ostravy v okolí kostela Sv. Václava, v Zábřehu za kinem Luna a v Porubě u Duhy. Ulice se změnily ve sportoviště, umělecká centra a promenádní místa plná stánků.

„Moc se mi tu líbí. Celkem mě překvapilo, že i v tak špatném počasí přišlo poměrně hodně lidí. Je vidět, že setkání v ulicích a reálná zábava je pro ně lepší než sezení u televize. A určitě je to dobré i pro děti." řekla Deníku Dagmar Pijáčková z Ostravy, která zavítala do Ostravy-Poruby, kde organizátoři připravili bohatý program. Velký zájem byl například o laserovou střelnici nebo výtvarnou dílnu porubského Dům dětí a mládeže. S pestrou nabídkou přišly i další organizace, spolky a jednotlivci, kteří se do akce zapojili.

Velký zájem budila i psí soutěž nebo běh v botách na podpatcích, během níž někteří účastníci dobíhali bosí. Nechyběla ani divadelní a hudební představení, která sklidila velký potlesk.

„Je to tu fajn. Dcerka ráda kreslí, takže velkou část strávila s pastelkami v ruce u stánku, kde si děti mohly kreslit. Já jsem si prošla stánky s různými výrobky a něco málo jsem si koupila. Moc mi chutnaly domácí koláčky," řekla Jana Potůčková.