ZEMAN, NEBO DRAHOŠ?

Scházejí se tu víceméně zemanovci. „Vypadni na samotku!“ říkají na adresu jednoho z mála spolustolovníků přejícího Drahošovi. A i ten nakonec přiznává, že se stávající hlavou státu „bude sranda“. Což je také jeden z argumentů, proč Zemanovi v Malé Pajdě přejí.

SERIÁL DENÍKU:

Ostravská hospoda

BABIŠ A ČAPÍ HNÍZDO?

Tady není Babišovo, upozorňují u prvního stolu u pípy. „Slovenská kukačka zanášející do českého hnízda…“ míní. Babiš zde ale má i zastánce proklamující, že sice krade jako ostatní, ale je rozumný a političtí oponenti se ho chtějí zbavit, jelikož jim „šlape na kuří oka“.

Polo Caffé
Novinky i stěhování. Úspěšné podniky v centru Ostravy mění adresy

CENA PIVA?

„Tady se to dá, ale ve Vítkovicích mají lacinější,“ zní první reakce na dvanáctku Ostravar za 29 korun (čepují zde ale i Pajdák za 24 korun). Cena piva půjde podle hostů nahoru aby stát získal zpět peníze, o které přišel kvůli vyhlášení zákazu kouření v hospodách.

PATŘÍ BANÍK NA SLEZSKOU?

Historicky určitě, ale v dnešní době už ne. „Ať zůstane tam, kde je a z Bazalů se udělá něco smysluplného,“ nese se lokálem. V tom se řeší jak Baník, tak jeho fanoušci. Když jednou za týden dorazí, komunikují mezi sebou prý jen řevem a ostatní se vůbec neslyší…

CO SE JINAK HODNĚ ŘEŠÍ?

Jídlo! Zdejší parta dokonce pořádá soutěže v koštování domácího zelí, utopenců, tataráku. „Jinak jsme tu trenéři fotbalistů, hokejistů, sedíme s politiky v parlamentu,“ líčí stálí hosté. A číšnice podotýká, že na přetřes přichází kromě politiky a sportu to, „kdo a s kým“ spí.

Chata Jiřího na Šeráku v Jeseníkách
Chata na Šeráku zavřela, nejsou zaměstnanci