Pacienti s uvedenou chorobou, jejich kamarádi, rodinní příslušníci, zdravotníci i odborní lékaři z našeho kraje se setkají ve Fitness Sanatorií Klimkovice a od 16 do 20 hodin si budou moci vyzkoušet podle svých možností například kruhový trénink, čínské cvičení „8 kusů brokátu“, rekondiční skupinové cvičení i harmonizační cvičení Pět Tibeťanů.

Lékařka Olga Zapletalová z Fakultní nemocnice Ostrava, která se specializuje na léčbu zmíněného neurologického onemocnění, upozorňuje, že stále více se ukazuje, že fyzická aktivita je pro lidské zdraví zásadní, a lidé s RS nejsou výjimkou.

„Je důležité přizpůsobit cvičení každému pacientovi individuálně. Včasné zahájení pravidelné fyzické aktivity totiž podporuje tvorbu náhradních mechanismů, které dokážou aspoň částečně nahradit poškozené nervové okruhy a jejich funkci,“ vysvětlila Olga Zapletalová.

Organizátory 8. ročníku maratonu Mars jsou Nadační fond Impuls, Roska Frýdek-Místek a Roska Ostrava. V celé České republice se do maratonu zapojí lidé ve 21 městech, cvičit se bude i na pěti místech na Slovensku, ve Francii, Švýcarsku a v Turecku se pak připojí k akci vždy jedno město.

Zákazová značka na ulici Nákupní v Ostravě, únor 2019. Ilustrační foto.
Novinka? Ale kdeže! V Ostravě s protisměrnou "stopkou" přišla Ingka Centres
Oslava narozenin, Martin Lukeš, 16. února 2019 v Ostravě.
Atraktivní setkání! Legendy Baníku v Karolině, dorazí Lukeš i Jankulovski