Městská nemocnice Ostrava se totiž v pátek ve velkém stylu oslavila 165 poskytování špičkové péče pacientům. A vývoj v medicíně krásně podkreslovala dvojice sanitek. Jedna moderní s nejnovějším vybavením, a druhá, která sloužila lékařům před desítkami let.

Kromě slavné kapely Buty, Legendy se Vrací, tanců nebo třeba houslistek Femme 2 Fatale, se na pódium Gongu podívalo i třiadvacet oceněných zaměstnanců, kteří si převzali ceny – mezi nimi například víno, poukaz do Davidova Mlýna ve Slezsku, předplatné Deníku a voucher do Národního Divadla Moravskoslezského.

„Nechali jste v nemocnici kus srdce a života a to, co jste pro ni udělali nebo stále ještě děláte, je vlastně takový malý zázrak. Za všechno, co jste udělali pro naše nemocné, vám patří neutuchající obdiv a vřelé díky," vzkázal zasloužilým zaměstnancům primář Tomáš Nykel.

Veteráni medicíny jen stěží mohli zadržet emoce a po tom, co sklidili od publika ovace ve stoje místy došlo i na slzy.

„Za sedmadvacet let, co jsem v nemocnici pracovala, mám spoustu zážitků. Ne všechny jsou úsměvné, ale měli jsme skvělý kolektiv. Teď už do nemocnice chodím jen pro léky," popsala se vesele Marie Dvorská, která pracovala jako sestra na neurologickém oddělení.

„K doktorům, co tam pracují nyní, určitě nejsem skeptická a plně jim důvěřuji. To bychom byli sami proti sobě, kdybychom nvzájem nevěřili lékařům," dodala na závěr bývalá sestřička Dvorská.