Zapojila se řada obchodních center, ale velká show se připravuje i na Masarykovo náměstí nebo do Dolních Vítkovic, kam dorazí nefalšovaní a děsiví čerti známí z rakouských průvodů.

Ilustrační fotoZdroj: Archiv DeníkuNadílka i s ohňostrojem

Oslavte Mikuláše přímo na náměstí. Ve středu 5. prosince se na vánočních trzích v centru města zjeví Mikuláš i s děsivými čerty a krásnými anděly.

Přítomné děti budou obcházet po celou dobu programu, který začne v 16 hodin. O jeho zahájení se postará vystoupení Cirkusu trochu jinak, dvě hodiny poté nebe rozzáří speciální mikulášský ohňostroj. Otevřeny budou samozřejmě i vánoční stánky i přilehlé kluziště.

Horníci v krojích uctili památku svaté Barbory v areálu ostravského hornického muzea Landek.
Love story z Landeka: Výročí na svátek hornické patronky!

Potkejte se s Mikulášem v OC Laso

Mikulášskou nadílku chystají na středu také v OC Laso na Masarykově náměstí. Každoroční speciální mikulášské vystoupení se tu ale letos nechystá. „Tím, že se velká mikulášská akce pořádá hned za dveřmi na náměstí, rozhodli jsme se, že peníze navíc raději investujeme do větších sladkostí,“ uvedla manažerka centra Olga Kvapilová.

Vysloužit si je budou moci děti, které Mikulášovi, pohybujícímu se od 14 do 17 hodin po centru, odříkají básničku nebo zazpívají písničku. O adventních víkendech si zde navíc lidé, již v centru nakoupí, vyslouží punč zdarma.

Mikuláš na radniční věži

Jedna z akcí, které ve středu začínají nejdříve, se uskuteční na vyhlídkové věži Nové radnice. Po roce zde výtahem opět vyjede Mikuláš se svou družinou. Platí v podstatě to, co všude: zarecitujete dostanete drobný dárek. Zlobíte skončíte v pytli. Akce se koná od 14 do 19 hodin a za vstup na vyhlídkovou věž se hradí klasické vstupné: dospělí 60 korun, děti a další zlevněné skupiny 40 korun.

Polární záře z Hrabyně.
Budou letos Vánoce na sněhu, nebo na blátě?

Čertovská škola v Atlantiku

Netradičně pojali oslavu svatého Mikuláše v Klubu Atlantik. V předvečer svatého Mikuláše si zde děti v Čertovské škole ověří své znalosti o čertovských praktikách i zákonech pekla a zjistí, jaké znalosti mají o jednotlivých pohádkách o čertech. Ti nejzdatnější za svou snahu obdrží drobnou odměnu. Akce, kterou připravil Pavel Kamas, začne v 17 hodin.

Mikuláš v Domě knihy

Víte, že Mikuláš moc rád četl? No dobrá, možná to není pravda, ale v Domě knihy na Smetanově náměstí se o tom vaše děti možná budou snažit přesvědčit. Každopádně zde dětem Mikuláš z Knihy hříchů přečte, kdo zlobil, a kdo si naopak zaslouží nadílku. Akce začne ve středu v 17 hodin a nadílce bude předcházet tvůrčí dílnička.

Bistro na Sokolské ulici, října 2018 v Ostravě.
Dvě bistra v centru Ostravy, stejný problém. Co s tím?

Mikulášská stezka ve Futuru

Na Mikuláše narazíte, také když se vypravíte do Obchodního centra Futurum. Nejenže bude od 15 do 18 hodin spolu s čertem a andělem procházet nákupním střediskem a hodným dětem, které odříkají básničku nebo zazpívají písničku, rozdávat perníčky. Ale ve Futuru bude připravena také mikulášská stezka.

„Děti si mohou vyzvednout soutěžní kartičku a za splnění úkolů na čtyřech stanovištích získají další sladkou odměnu,“ sdělila Markéta Schwarzová z OC Futurum. Připraveny budou i další akce „výlov kaprů“, nebeské pexeso nebo skákání v čertovském pytli.

O víkendu 8. a 9. prosince se zde akce vrátí a obchodní centrum bude opět plné soutěží s čerty a anděly.

Čerti z Rakouska. Ilustrační foto.Zdroj: Deník / Attila RacekDorazí i čerti z Rakouska!

Pravá mikulášská party je na programu ve středu 5. prosince od 17 hodin v klubu BrickHouse v Dolních Vítkovicích. Dorazí zde hned několik čertů známých z rakouských průvodů a potrestají hříšníky.

Program slibuje také strašidelné efekty, slavnostní představení čertů a focení s nimi či třeba dětskou diskotéku. Vstupenky na akci se prodávají v síti Ticketon za 100 korun pro děti a 150 korun pro dospělé.

Na Skalce budou dvě akce

Do Skalka Family Parku nedaleko Poruby zavítá Mikuláš hned dvakrát. Větší z nich se chystá na sobotu 8. prosince, kde děti zažijí čertovské odpoledne s mikulášskou nadílkou. Nejlepší čertovské masky navíc získají odměnu. Akce začne v 16 hodin soutěžemi, nadílka a vyhodnocení nejlepších masek o hodinu později. Od 18 hodin bude na programu čertovská diskotéka na ledě. Vstupné stojí 70 korun.

Mikuláš ve sportovním provedení na Skalku zavítá už i ve středu 5. prosince v 16 hodin, kdy návštěvníci nejprve uvidí mikulášský trojboj mezi hráči Baníku a Vítkovic, a od 18 hodin bude Mikuláš při společné autogramiádě dětem rozdávat nadílku.

PŘEHLED AKCÍ
5. 12. od 14 do 17 hodin: Mikulášská nadílka v OC Laso
5. 12. od 14 do 19 hodin: Mikuláš na věži Nové radnice
5. 12. od 15 do 18 hodin: Mikulášská stezka v OC Futurum
5. 12. od 16 hodin: Mikulášská nadílka na Masarykově nám.
5. 12. od 17 hodin: Čerti z Rakouska navštíví BrickHouse v DOV
5. 12. od 17 hodin: Čertovská škola v Klubu Atlantik
5. 12. od 17 hodin: Mikulášská nadílka v Domě knihy Ostrava
5. 12. od 16 hodin: Mikulášský trojboj na Skalce
8. 12. od 16 hodin: Čertovské odpoledne na Skalce

Podívejte se také v přiložené fotogalerii, jak vypadala víkendová rozsvícení dvou vánočních stromů v centru Ostravy:

Těmito místy k ostravskému planetáriu povede konečně pořádná silnice.
Konec útrapám! K ostravskému planetáriu konečně povede pořádná silnice
Čerti z Rakouska míří do Ostravy. Ilustrační foto.
Ostravské Vánoce: Ohňostroje, trhy, návštěva pravých rakouských čertů...