Na uvedené jednání nezletilých chlapců upozornil strážníky na lince 156 náhodný svědek události, který strážníkům rovněž předal popis mladíků a informaci k tramvaji, kterou z místa činu společně odjeli.

Strážníkům se tak během krátké chvíle podařilo mladíky objevit v tramvaji na jedné z dalších zastávek. Nejprve se k rozbití skleněné výplně na zastávce neměli, po nějaké chvilce se však strážníkům oba doznali.

„Přivolaný zástupce Dopravního podniku Ostrava vyčíslil škodu na skleněné výplni na částku jeden tisíc pět set korun,“ informoval mluvčí MPO Jindřich Machů.

Ilustrační foto
Otrava na dětském táboře v Jeseníkách, dvě desítky dětí skončily v nemocnici

Oba nezletilce si pak na místě převzali zákonní zástupci. Jejich jednáním se budou zabývat i pracovníci OSPOD.

„Takovéto případy poškozování zastávek nejsou ojedinělé. Již v minulosti strážníci zaznamenali případy, kdy si lidé svou agresi či frustraci vybíjeli na zastávkách MHD. Například loni v listopadu strážníci řešili případ mladíka, který neudržel emoce na uzdě a skleněnou výplň zastávky si spletl s boxovacím pytlem. Obdobný případ pak řešili strážníci březnu letošního roku, kdy si mladý muž posilněn alkoholem vybil svou špatnou náladu rovněž na skleněné výplni zábradlí zastávky MHD, kterou poškodil kopy. Oběma případy se zabýval příslušný správní orgán,“ doplnil další případy řádění ostravských zuřivců Jindřich Machů.