Ten mimo jiné řešil, co s bicyklem značky Canyon, který převzala do své správy ostravská pobočka ÚZSVM. Kromě kola „získala“ i varnu pervitinu a finanční hotovost ve výši 383 268 korun. Vše patřilo tříčlenné skupině narkomanů, která na Karvinsku a Ostravsku vyráběla pervitin. Kompletní vybavení varny skončilo u Policie ČR, finanční hotovost putovala do státního rozpočtu a jízdní kolo v hodnotě 12 000 korun bylo zdarma předáno kynžvartským léčebným lázním v Čechách zaměřeným na léčbu dětské obezity.

Rodiny míří na Hrad Sovinec často za zábavným programem.
Dny rodin podpoří pěstounství, nabídnou i zábavný program

ÚZSVM v Novém Jičíně odvedl na účet Ministerstva spravedlnosti 155 tisíc korun zabavených proradnému advokátovi. Šlo o peníze, které si šetřil na důchod. Částka však byla pro něj zřejmě malá, a tak si bokem přivydělávat. V minulosti na základě smlouvy o poskytování právních služeb zastupoval spotřební družstvo na Novojičínsku.

„Od dlužníků spotřebního družstva si nechal na svůj soukromý účet posílat vymožené dlužné částky, místo aby tyto finanční prostředky byly uloženy na účet družstva,“ popsala průběh podvodu mluvčí ÚZSVM Michaela Tesařová. Muž nakonec skončil před soudem, od kterého odešel s podmíněným dvouapůlletým trestem. „Dále mu byla uložena povinnost zaplatit družstvu náhradu škody ve výši přibližně 4,3 milionu korun. Rovněž mu byl uložen peněžitý trest ve výši 520 tisíc korun a trest propadnutí náhradní hodnoty ve výši 155 tisíc korun,“ dodala Tesařová s tím, že částka 155 tisíc korun odvedená na účet Ministerstva spravedlnosti poslouží pro uspokojení majetkového nároku na náhradu škody.

Nový billboard v Ostravě, Kajnar vs Macura.
Kajnar vs. Macura: s omluvou přibyly v Ostravě i další kousavé billboardy

A do třetice… ÚZSVM nechal zlikvidovat dřevěná razítka s otiskem finančního úřadu. Stalo se tak na základě rozhodnutí Krajského soudu v Ostravě. Razítka užíval mladík, který má na svědomí úvěrové podvody. Způsobil škodu za více než půl milionu korun. „Movité věci byly z důvodu bezpečnosti zlikvidovány, aby již v této hře na úředníka nemohl nezákonně nikdo další pokračovat,“ uzavřela Tesařová.