Stavba prodloužené Rudné ulice získává jasnější obrysy. V těchto dnech byl zprovozněn most ve Vřesinské ulici, nedaleko Ski areálu Skalka, v gesci ho mělo ŘSD, stál téměř 25 milionů korun.

„Chodím stavbu prodloužené Rudné pravidelně pozorovat od jejího začátku. Bydlím totiž v Porubě a nejsem spokojený s provozem v ulici 17. listopadu, s neustálými kolonami a se zhoršeným ovzduším. Dobré je, že je v posledních dnech vidět na stavbě obchvatu velký pokrok. Zprovoznění mostu ve Vřesinské je jedním z důležitých kroků. Díky tomu totiž mohou stavbaři udělat průkop a spojit dvě části Rudné," upozornil Josef Archer.

Podle něj se pohnul i problém s pozemky. „Dnes jsem se byl zeptat stavařů, říkali, že se podařilo spor vyřešit a stavba dalšího mostu může začít. To je výborná zpráva," podotkl Josef Archer s tím, že zjednosměrnění ulice Matěje Kopeckého v Porubě dopravní situaci v ulici 17. listopadu ještě zhorší.

„Proto je dobře, že stavba obchvatu teď šlape, jak má," doplnil muž, který pravidelně z míst stavby pořizuje také fotodokumentaci.

Mluvčí ŘSD Nina Ledvinová ale tuto informaci nepotvrdila. Původní harmonogram stavby, který počítal s dokončením první části letos v srpnu, je tak v ohrožení. „Kvůli žalobě neprobíhá stavba podle harmonogramu. Jak to bude dále vypadat, záleží na jejím vyřešení a ukončení. Žalobu podal jeden z bývalých vlastníků pozemku. Další postup se bude odvíjet také od získání stavebního povolení," upozornila mluvčí.

Čtyřproudá komunikace prodloužená Rudná naváže na silnici s o značením 1/11 severozápadně od Ostravy směrem na Opavu. „Přeložka cesty bude dlouhá více než šest a půl kilometru. Prodloužená Rudná se napojí v místě odbočení na Plesnou po napojení na stavbu I/11 v Mokrých Lazcích," řekla vedoucí projektového týmu silnice 1/11 z ŘSD Romana Šimáčková.