Důkazem budiž chodník naproti ústí do Stodolní ulice, kde se scházejí jednotlivé etapy rekonstrukce.

Chodník naproti ústí do Stodolní ulice v Ostravě, kde se scházejí jednotlivé etapy rekonstrukce Nádražní ulice. Zdroj: Deník/Miroslav Kucej

V té druhé se chodník, i přes zatáčející se ulici, kladl stále stejným směrem. Když se pak jednotlivé části setkaly, vznikl nevzhledný klín (na snímku vpravo), na který už magistrát zaznamenal několik upozornění.

„Zhotovitelé kladli dlažbu z druhé strany jako brambory a vzniklo nám toto. Jsme už ale domluveni, že těch několik desítek metrů nové dlažby firma položí znovu. Vznikne několik drobných klínů, aby chodník vypadal přijatelně a byla zachována kolmice mezi domy a vozovkou," uvedl investiční náměstek primátora Břetislav Riger s upozorněním, aby lidé při pohybu ve stále ještě rozestavěné ulici raději nehleděli do mobilů.

„Při skládání dlažby jsme chtěli udělat co nejméně zlomů. Nešlo o chybu, nicméně zástupci investora se přiklonili k jinému řešení a chodník bude předlážděn," uvedla mluvčí zhotovitelské firmy Strabag Edita Novotná.

Dvouletá rekonstrukce ulice vyšla město přibližně na 170 milionu korun, na část první etapy se čerpaly dotace. 

Dvouletá rekonstrukce jedné z hlavních tříd v centru Ostravy brzy skončí. Nádražní ulice má nové koleje i vozovku, dodělávají už se pouze chodníky a parkovací záliv u Komerční banky. Na opravy brzy navážou zkrášlovací práce hned tří nezastavěných ploch v bezprostředním okolí. Ještě letos zde vznikne nové náměstí. Více k tématu se dočtete už v dnešním pátečním tištěném vydání Moravskoslezského deníku.