Zastupitelé o změně ve vedení města a složení rady hlasovali hned v úvodu středečního zasedání. Pro Cigánkovo jmenování se vyslovilo 31 z padesáti přítomných zastupitelů.

Martin Štěpánek
Náměstek Štěpánek se rozhodl pro rezignaci

„Pan Štěpánek z toho vyvodil jediný správný závěr a nebýt oné události, hodnotím naši spolupráci profesně i lidsky na kvalitní úrovni. Svou rezignací potvrdil laťku, kterou vedení města v tomto období nastavilo, tedy bezúhonnost svých členů. O to, abychom byli důvěryhodní, jde totiž především," zdůraznil na zasedání primátor Tomáš Macura (ANO).

Sám Štěpánek už jen zopakoval, že jej celá záležitost mrzí a poděkoval za dosavadní dobrou spolupráci. Novým členem rady města a náměstkem primátora pro školství a sport byl většinou zastupitelů zvolen 62letý Vladimír Cigánek. Ihned po svém jmenování zmínil, že chce navázat na práci započatou svým předchůdcem.

Martin Štěpánek
Náměstek primátora Ostravy Martin Štěpánek řídil opilý!

„Zásadní priority zůstávají stejné. Je v mém zájmu, abych pokračoval v cílech a programech, které nastartoval pan Štěpánek a které jsou v různých fázích rozpracování. Chci je realizovat a soustředím se na dodržení jejich harmonogramu," vysvětlil Cigánek, jak hodlá resorty dále vést.

Zmínil také, že zkušenosti z resortu školství má pouze z jednání rady, jejíž členem byl před lety ve Slezské Ostravě, a že sportu se věnuje rekreačně. Zdaleka však není první.

Zasedání zastupitelstva se neslo v klidném duchu doprovázeném v podstatě jen dotazy či připomínkami Lumíra Palyzy (ČSSD), který poukazoval například na další kontroverzní případ bývalého ostravského radního Davida Pflegera (ANO), jenž svého času rezignoval na všechny své funkce, protože byl obžalovaný z podvodu při prodeji bytu na Nové Karolině. „Tyto věci jsou neporovnatelné, pan Pfleger se totiž vzdal i mandátu zastupitele, kterým pan Štěpánek zůstává," vysvětlil Macura.

Ilustrační foto.
Máme silné kandidátky, tvrdí předseda krajské ČSSD Novák

K TÉMATU

Kdo je Vladimír Cigánek?Dvaašedesátiletý podnikatel Vladimír Cigánek vystudoval Vysokou školu dopravní v Žilině. Třetí volební období je zastupitelem ve Slezské Ostravě a první volební období také zastupitelem města. V letech 2007 až 2010 byl provozně-technickým ředitelem Lázní Darkov, poté dva roky generálním ředitelem. Od té doby už se věnoval pouze podnikatelské činnosti, kterou provozuje od roku 1993.
Většinu svých obchodních zájmů má na Karvinsku. „S městem Ostravou jsem pracovně neměl nikdy nic společného, proto zde nemám žádný střet zájmu," řekl Cigánek, který až do včerejška působil také jako jednatel rodinné firmy, této práce se ale musel vzdát a žezlo předal dalšímu členovi rodiny. „Odteď jsem už jen náměstek a člen rady," dodal na vysvětlenou.

Ilustrační foto.
Ostrava hlásí 17 případů spalniček. Jedná se o 11 dětí a 6 dospělých
V tomto domě byla nalezena mrtvá dívka.
Vrah z Polanky dopaden. Byl to zřejmě kamarád