V příspěvku kapela dále popisuje, že napadený musel být vynesen ven a odvezen do nemocnice, kde jej nyní dávají dohromady. V diskuzi pod příspěvkem pak upřesňuje, že k napadení došlo na začátku oblíbené akce.

V hudebním klubu Barrák v Ostravě se totiž v sobotu večer konal Morbidfest 2022 a podle svědků bylo plno.

Výzva

„Chceme se tímto obrátit na všechny výše jmenované s prosbou o pomoc a sdílení tohoto příspěvku. Je jednoznačné, že tento případ bude vyšetřovat policie a pomůže jakákoliv informace vedoucí k nalezení pachatele. Máme tím na mysli 'člověka', který našeho člena zákeřně bodl do zad. Nesmíříme se tím, aby taková individua navštěvovala koncerty! Kdokoliv, kdo by k uvedené situaci mohl něco vědět, případně byl přímým svědkem této události, obracejte se na nás! Nehodláme nečině sedět a přihlížet takovému jednání! Pište do zpráv. Všechny informace shromáždíme a předáme policii," uvádí dále kapela.

Reakce kapely se nesetkala s pochopením provozovatele klubu Marcela Palovčáka. „Nechápu, co to má znamenat. Nic zásadního jsme na akci nezaznamenali. Nikdo nás nepožádal, abychom v nějaké takové záležitosti byli nápomocni. A rozhodně nepřijela žádná sanitka. Nepopírám, mohlo se tam něco stát, ale nikdo v klubu o tom nic nevíme," nerozumí potřebě zveřejňovat něco na sociálních sítí zástupce Barráku.

Úprava Havlíčkova nábřeží v Ostravě.
Úžasná proměna: podívejte se, jak vypadají nové nábřeží a Dock v centru Ostravy

„Jediné, co víme, že u vstupu seděl opilý člověk s bolavou nohou. Příště by to asi bylo dobré řešit nejprve s pořadatelem akce, než někde něco uvěřejnovat na facebooku,“ dodal Palovčák. V návaznosti na iniciativu kapely se o věc začal zajímat. „Bylo mi řečeno, že si ho kapela odvezla autem s sebou, měl by být v nemocnici v Novém Jičíně. Pokud byl někdo na koncertu pobodán a má být v tak vážném stavu, jak se popisuje, neměl by být hned odvezen do ostravské nemocnice?“ diví se Palovčák.

Vyjádření policie

„V souvislosti s možným zraněním druhou osobou na koncertu v klubu Barrák jsme nezaznamenali žádné hlášení a nebylo přijato ani na linku 158,“ řekla Deníku Eva Michalíková z Krajského ředitelství Moravskoslezského kraje Policie ČR.

OBRAZEM: Spasíme vás všecky. Baníkovci vzpomenuli na Spartě Hrušínského

Ostravští kriminalisté se však situací budou zabývat. „Na základě podnětu Deníku jsme se situací začali zabývat a nyní zjišťujeme další skutečnosti dané události,“ doplnila Eva Michalíková.

Mluvčí policie dále poznamenala, že pokud k popisované události došlo, bylo by vhodnější, kdyby kapela událost nahlásila bez prodlení poté, co se stala, policie by mohla získat případné kamerové záznamy a vyslechnout svědky na místě.

Zdroj: Repro: Facebook