Tradiční zakončení roku a oslavu silvestra 2013 pořádají například v ostravském obvodu Krásné Pole.

Akce začíná jako každoročně už v 15 hodin, ohňostroj pak bude odpálen v 16.30 hodin .

Ve 21 hodin pak bude na Silvestra odpálen ohňostroj před budovou radnice v Ostravě-Radvanicích. Stejně jako každým rokem bude pro návštěvníky připraveno malé občerstvení ve formě svařáčku a drobné sladkosti. I letos se oslav zúčastní starostka obvodu Radvanice a Bartovice Šárka Tekielová.

Nový rok přivítají také na Slezské

Už tradiční akce nazvaná Slezská vítá nový rok se uskuteční na Silvestra i před slezskoostravskou radnicí. Úderem půlnoci osvětlí oblohu slavnostní ohňostroj a přípitek pronese starosta Antonín Maštalíř.

Program silvestrovských oslav ale před radnicí ve Slezské Ostravě začíná už hodinu před půlnocí, k dispozici bude stánek s nejrůznějšími pochutinami, hrát bude i reprodukovaná hudba.

„Už v listopadu se mě občané ptali, jestli budeme i letos vítat na Slezské příchod nového roku. V předchozích letech vítalo příchod nového roku před radnicí asi sedm stovek lidí. Nyní nám navíc před radnicí vyrostla nová křižovatka. Lidé se tak nemusí bát, že se k nám nedostanou," zve občany na vítání roku 2014 starosta Antonín Maštalíř.

Ohňostroj na Jihu bude 1. ledna

Ve středu 1. ledna 2014 se už poosmé uskuteční tradiční novoroční ohňostroj v Ostravě-Jihu.

Patnáctiminutová hudební a světelná show bude připravena u kruhového objezdu v Hrabůvce. Ohňostroj se na stejném místě konal už sedmkrát, počátkem letošního roku jej sledovalo odhadem patnáct tisíc diváků. Letošní akci zahájí novoročním uvítáním starosta obvodu Karel Sibinský. Zazní i česká státní hymna. Další konkrétní informace budou postupně zveřejňovány na www.ovajih.cz.

„Návštěvníci by měli stát ,s větrem v zádech´, pokud budou stát ve směru větru, mohou na ně padat papírové zbytky a popel. Motoristé by pak měli respektovat dočasné dopravní značení a pokyny policejních hlídek. Kdo nepojede na ohňostroj, měl by se v době od 17 do 18.30 hodin oblasti u kruhového objezdu raději vyhnout," uvádí se na internetových stránkách nejlidnatějšího ostravského obvodu.