„V soutěži chtěl každý z nás uplatnit a ukázat své zkušenosti a dovednosti, které v rámci služby u Policie České republiky získal. Jelikož jsem z předchozích ročníků věděl, že jednotlivé disciplíny nejsou jednoduché a utkám se s těmi nejlepšími policisty z celé České republiky, na soutěž jsem se důkladně připravil," řekl Deníku Patrik Slíva, který do poslední chvíle netušil, že vyhraje. „O to více mne vítězství potěšilo," dodal nejlepší regulovčík.

Soutěžící se mezi sebou utkali ve třech kategoriích. Nejdříve přišly na řadu teoretické znalosti, a to testy z pravidel silničního provozu a z odborných znalostí právních předpisů. Poté na ně čekala jízda zručnosti na polygonu na letišti. Poslední disciplínou bylo řízení křižovatky. Organizátoři z Hradce Králové vybrali velmi komplikovanou a frekventovanou křižovatku Mileta.

„Každý z účastníků měl pět minut na to, aby přesvědčil čtyřčlennou komisi o svých schopnostech. Ta posuzovala, jak policista zvládá řízení křižovatky a zajištění plynulosti silničního provozu. Porotci dále hodnotili vystupování soutěžících při převzetí a předání křižovatky, přesnost a srozumitelnost pokynů a dále si všímali jejich ústrojové kázně, vzhledu a celkového vystupování," uvedla Hana Klečalová z královéhradecké policie s tím, že soutěž proběhla za extrémních klimatických podmínek s teplotou kolem třiceti stupňů.

„To prověřilo nejen schopnosti policistů, ale hlavně řidičů a chodců, kteří mnohdy netušili, co pokyny znamenají," dodala Klečalová.

Policisté z Moravskoslezského kraje při mistrovství regulovčíků tradičně obsazují přední místa.