„Je to motto nové náborové kampaně ostravských strážníků, kteří hledají do svých řad nové kolegyně a kolegy. Stejně tak jako mnohé organizace se i Městská policie Ostrava potýká s odlivem svých zaměstnanců,“ uvedl mluvčí ostravské městské policie Jindřich Machů.

Poptávka po AdBlue narostla o stovky procent.
Dopravcům se krátí zásoby AdBlue. Hrozí, že za dva měsíce nenastartují

Podrobněji se k problematice vyjádřil i šéf ostravských strážníků Miroslav Plaček. „Hlavním důvodem je zejména odchod strážníků k dalším ozbrojeným složkám, například k Policii České republiky, Vězeňské službě České republiky či Armádě České republiky. Cílem náborové kampaně je doplnit současnou zaměstnaneckou základnu, která čítá 650 strážníků, o třicet nových kolegů či kolegyň“, uvedl Plaček.

Zdroj: Youtube

Ostravští strážníci podle svého mluvčího připravili nejen pro zájemce o práci strážníka nový náborový klip, který vystihuje podstatnou část jejich práce.

Hejtman Ivo Vondrák při rozhovoru pro Deník.
Hejtman MS kraje Ivo Vondrák: Řešení je jediné, trpělivě lidem vysvětlovat

„Připraveny jsou i nové náborové letáčky. Náborová kampaň tak poběží nejen na sociálních sítích, ale i formou letáčků v dopravních prostředcích, městských a dalších spolupracujících organizacích,“ dodal Machů s tím, že podrobnosti lze najít na webových stránkách Městské policie Ostrava - www.mpostrava.cz