S další formou se mohou setkat řidiči projíždějící ulicí Opavskou v Ostravě-Porubě. Neznámý „umělec“ svérázným způsobem vyzdobil značku „hlavní silnice“, kterou doplnil několika čárkami.

Ukradená značka

Ukradená značka omezující rychlost na padesát kilometrů v hodině se nacházela se na silnici I/56 nedaleko autobusové zastávky Za Chodníky mezi Ludgeřovicemi a Hlučínem. Zůstala po ní pouze tyčka (viz níže), na které byla umístěna. 

Tragická nehoda, přejezd Ostrava-Třebovice, sobota 21. 1. 2023
Sobotní tragická nehoda v Ostravě: Srážku rychlíku a auta nepřežily dvě děti

V uvedném úseku je rychlost postupně snížena z devadesáti na sedmdesát a nakonec na padesát kilometrů.

„Je tam přechod pro chodce. V minulosti zde došlo k několika nehodám,“ vysvětlil důvod omezení rychlosti René Černohorský z moravskoslezské policie s tím, že o „zmizení“ značky bude informován komunikační inženýr z dopravního inspektorátu.

„Bude se to řešit osazením nové značky,“ dodal Černohorský a uvedl, že policie bude zjišťovat okolnosti, za jakých se značka „vypařila“.

Není to poprvé

V daném místě nejde o první případ, kdy někdo demontoval a odnesl padesátikilometrovou omezující značku. Pokaždé se tak stalo ve směru z Ostravy do Hlučína. V opačném směru jsou značky, snižující rychlost na sedmdesát a padesát kilometrů v hodině, na svém místě. Zatím…