Do Mošnova vyjely dvě jednotky hasičů Moravskoslezského kraje ze stanic Kopřivnice a Nový Jičín, společně s nimi pak i jednotka letištních hasičů z Mošnova. Při jejich příjezdu na místo nehody byli všichni cestující mimo svá auta.

Podle zjištění hasičů šlo o vozidla Lancia a Peugeot, z pěti zraněných osob byla jedna transportována do nemocnice letecky. Hasiči pak ošetřovali zraněné a likvidovali únik provozních kapalin na silnici, vedoucí na Petřvald.

Ilustrační foto.
Mezi Rychvaldem a Heřmanicemi boural vůz, muž byl vážně zraněn

„Hasiči zabezpečili havarovaná vozidla před případným požárem a s kolegy ze ZZS MSK se pustili do ošetřování zraněných. Silnici očistili od menšího úniku oleje pomocí nasákavého sorbentu. Pomáhali s naložením obou aut na vozidla odtahové sužby,“ informoval o průběhu události mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Zdravotnické posádky byly u události čtyři. „Nejvážnější byl stav devatenáctiletého mladíka, u něhož selhávalo dýchání. Musel být zaintubován a o jeho ventilaci se postaral přístroj. Utrpěl mnohočetná poranění, s nimiž byl letecky přepraven do ostravské Fakultní nemocnice,“ přiblížil mluvčí krajských záchranářů Lukáš Humpl.

Dopravní nehoda u Mošnova.Dopravní nehoda u Mošnova.Zdroj: HZS MSK

Další čtyři pacienti – tři muži ve věkovém rozpětí devatenáct až jednadvacet let, stejně jako čtyřicetiletá žena, byli posádkami ZZS ošetřeni se středně těžkými poraněními hlavy, hrudníku a končetin. Pozemní posádky je transportovaly do novojičínské a ostravské Městské nemocnice.