Představí se třiatřicet amatérských kuchařů z dvanácti základních škol, kteří mají zájem o gastronomii a hodlají se tomuto oboru v budoucnu věnovat buď profesionálně, nebo jako zajímavému a užitečnému koníčku. Vítěz připraví rybí nebo bezmasý pokrm.

„Moc se na soutěž těším. Připravovat budu lososa se salátem,“ prozradil například Deníku jeden z účastníků - třináctiletý Alex Rudinský ze Základní školy Klegova v Ostravě-Hrabůvce.

Pokrmy bude hodnotit komise v čele s šéfkuchařem Romanem Hadrbolcem.

Školy se snaží ve výuce držet tempo s trendy moderní gastronomie. Ilustrační foto. 16. ročník soutěže mladých kuchařů v Havířově.
Gastro výuka v Ostravě? Mladí kuchtíci jdou s dobou
Ilustrační foto
Hospodští: Sehnat číšníka či servírku v Ostravě? Skoro nemožné