„Lidé na Jihu o zářící kouzlo nejkrásnějších svátků v roce rozhodně nepřijdou. Letos jsme vyslyšeli obyvatele městské části Dubina a rozšířili jsme vánoční výzdobu na sloupech veřejného osvětlení v ulici Horní od mostu směrem k tramvajové zastávce Václava Jiříkovského. Taktéž jsme prodloužili výzdobu na sloupech veřejného osvětlení  v ulici U Hrůbků v Ostravě-Zábřehu,“ uvedla mluvčí obvodu Gabriela Gödelová, podle které se nejzářivějším místem stane náměstí Ostrava-Jih v Hrabůvce. Chybět nebude strom a doprovodný program, a to od 1. do 23. prosince.

Vánoční trhy na Masarykově náměstí v Ostravě.
Vánoční trhy v Ostravě budou pestré, město na nich šetřit nebude

„Také letos se mohou obyvatelé a návštěvníci našeho obvodu těšit na zářící 3D prvky,“ dodala Gödelová. „Počítáme s konáním dechberoucího patnáctiminutového novoročního ohňostroje, který se uskuteční 1. ledna 2023 v 18 hodin na kruhovém objezdu v Hrabůvce,“ uzavřela mluvčí.

Vánoce v centru města

Ostravské Vánoce, jak zní oficiální název akce, odstartují v centru města na konci listopadu, konkrétně 26. listopadu, a potrvají do 1. ledna příštího roku. Pestrý program se tentokrát uskuteční hned na pěti scénách, návštěvníci se mohou mimo jiné těšit na oblíbené vánoční kluziště či vyhlídkové kolo. To bude mít letos poprvé k dispozici také bezbariérovou kabinu pro přepravu cestujících s omezenou mobilitou. Masarykovo náměstí ozdobí živý strom a chybět nebude ani vánoční dílo nazvané Velký dar – úhel pohledu - více zde.