Do některých prázdných prostor v centru metropole se začínají vracet obchodníci. Nového nájemníka tak uvítala například i bývalá prodejna potravin v Poštovní ulici. „Je to přesně měsíc, co jsme otevřeli prodejnu v centru se specializací na záclony, ložní povlečení a další bytový textil," uvedla prodavačka z obchodu A-interier Jindřiška Tkadlečková. Zároveň si i chválí vysokou návštěvnost obchůdku.

„Jsme umístění na frekventovaném místě. Takže se snažíme zákazníky přilákat například i tím, že každý týden obměňujeme výlohy. Není dne, kdy by se k nám někdo nepřišel alespoň podívat," dodala prodavačka bytového textilu a doplňků.

Přestěhovali se

Na nedostatek zákazníků si nestěžuje ani prestižní Deal hodinářství, které přesídlilo z původní menší prodejny v blízkosti Masarykova náměstí o sto padesát metrů dál do prostor bývalé pobočky mobilního operátora naproti hotelu Imperial. „Přestěhovali jsme se do většího a rozšířili sortiment například o briliantové šperky a zlaté s diamanty. Součástí nové prodejny je i showroom designera Bořka Šípka, naši zákazníci tak mají možnost zhlédnout jeho uměleckou tvorbu," uvedla majitelka hodinářství Leona Nevrlá. Podle jejích slov se obrat zvedá. „Po prvotním šoku, kdy lidé zjistili, že jsme se po letech přestěhovali, jednoznačně pochvalují nový kultivovanější design a servis," dodala Leona Nevrlá.

I opuštěné prostory v Chelčického ulici, kde bývala dříve prodejna potravin, už našly nového nájemníka. Společnost Beskyd Fryčovice by zde měla v prosinci otevřít svůj první ostravský obchod. „Nabídneme zákazníkům výjimečný design obchodu a ryze české potraviny. Prodejna se bude jmenovat Rynek a prodejní plocha bude připomínat náměstí se stromem, kolem kterého budou umístěny regály a chladicí pulty se zbožím v široké škále od masa, masných produktů přes mléčné výrobky a pečivo až po moravská vína," přiblížil David Smotlacha ze společnosti Beskyd Fryčovice. Podle jeho slov se styl, ve kterém bude obchod vybudovaný, hodí právě do tradičního centra města, a ne do obchodních center. „Je skvělé, že se do centra zase vrátí malý obchůdek, ve kterém lidé při cestě z práce nakoupí od pečiva až po smetanu a nebudou muset chodit do supermarketů," sdělila Deníku Alena Tejclová z Ostravy.