V pátek v ostravském areálu Dolních Vítkovic vystoupí další čeští interpreti - Beata Hlavenková či držitelka Oscara za filmovou hudbu Markéta Irglová. Ta vystoupí společně s mexickou zpěvačkou a harfenicí Angelikou Baumbachoviu a německým kytaristou Markusem Sieberem. Návštěvníkům se představí jedna z hlavních hvězd letošního ročníku, americká zpěvačka LP.

Hudební festival Colours of Ostrava v Dolní oblasti Vítkovice, 14. července 2022, Ostrava. Přednáška Dana Drábová: Jádro - Dobrý Sluha, Zlý Pán.
Dana Drábová bavila Colours of Ostrava, zájem o jadernou fyziku byl obrovský

Impozantní hlas, obrovské charisma, bezprostřední komunikace s fanoušky, nezapomenutelný koncert a pro mnohé vrchol ročníku. Takový dojem podle mluvčího festivalu Jiřího Sedláka zanechala LP před pěti lety po svém prvním festivalovém vystoupení na Colours of Ostrava. Dnes se Laura Pergolizzi alias LP do Dolních Vítkovic na festival vrátí. Přijede bohatší o novou desku a s postavením jedné z největších hvězd současné hudební scény.

Hned po jejím koncertě začne očekávané představení dronů. Na 200 létajících strojů předvede světelnou show. Na obloze se rozzáří barevná světla 200 dronů, které se za letu zformují do několika obrazců. Celé představení bude doplněné hudbou.

Hudební festival Colours of Ostrava v Dolní oblasti Vítkovice, 14. července 2022, Ostrava.
Colours of Ostrava zkropil déšť, party v pláštěnkách jela dál, podívejte se

Festival, který má na programu vystoupení umělců z 32 zemí, potrvá v industriálním areálu Dolních Vítkovic do soboty. V minulých dnech se návštěvníkům představily kapely The Killers, Meduza či Twenty One Pilots, která zahrála i píseň Co jste hasiči.