Tím se řídilo ve středu nemálo Ostravanů, kteří přišli fandit vpodvečer českému hokejovému týmu v zápase proti Švédsku na zimních olympijských hrách v Soči právě do svých oblíbených restaurací či pivnic. První zápas reprezentačního týmu na olympiádě se ale nevyvedl, Češi prohráli 2:4. 

Je krátce po šesté hodině večerní a interiér hospody Permon v Ostravě-Hrabůvce spíše než výčep připomíná kinosál. Zhruba třicítka lidí se tady večer vydala sledovat první zápas české hokejové reprezentace na zimních olympijských hrách v Soči.

„Chodíváme tady pravidelně sledovat fotbalová a hokejová utkání. Většinou se zápasy pouští v televizi, olympiáda je ale sportovní svátek, takže se hokej promítá na plátně a také diváků je tady o dost více," vysvětluje štamgast Martin, který dokonce připravil speciální občerstvení smažené karbenátky ve tvaru puků.

První třetina hokejového zápasu ale moc ovací a radostných výkřiků nesklidila. Český tým dostal dvě branky. „Myslím si, že rozhodčí nebyl zrovna fér, ale Švédové prostě hrají lépe. Moc se na to nedá koukat. Věřím ale, že i když dostaneme náklep, tak se naši zvetí a další zápasy už budou mnohem optimističtější," komentoval první třetinu utkání sedmadvacetiletý Lukáš Mráz.