Sjezd se podle Davida Bobošíka z tiskového střediska sjezdu nesl v duchu námětu: Zůstaň věrný Jehovovi.

Svědkové Jehovovi se do Ostravy sjeli z celé Moravy a Slezska i části Slovenska. „Ze Slovenska přijeli naši členové hlavně z okolí Žiliny a Čadce. Celkem bylo na sjezdu 7,9 tisíce lidí, z toho bylo 200 neslyšících. Aby i oni mohli sledovat jednotlivé proslovy, písně a krátké filmy, byla pro ně připravena velkoplošná obrazovka, na které jim byl obsah vyložen ve znakové řeči."

V rámci sjezdu bylo pokřtěno sedmdesát nových členů. Jak David Bobošík dále upřesnil, v současnosti je v České republice zhruba patnáct až šestnáct tisíc členů zmíněné náboženské společnosti.

VYHÝBAJÍ SE ADRENALINOVÝM SPORTŮM

Deník se zástupce Svědků Jehovových zeptal i na to, jestli třeba nemění přístup při získávání nových členů, či neustupují od svých některých zásad.

„Co se týká oslovování lidí, stále platí, že základní formou zůstává navštěvování lidí v jejich domech. Je ale pravda, že v současnosti bývají doma lidé k zastižení méně než v minulosti. V USA proto před dvěma lety naši členové vyzkoušeli postup, kdy na určitém místě postaví pojízdný stojan s našimi časopisy. Pokud je člověk míjí bez povšimnutí, neoslovujeme jej. Pokud projeví zájem, jsme mu k dispozici. Pokud bych to chtěl mírně odlehčit a uvést na příkladu sportu, řekl bych, že pomyslný míček k rozehrání servisu necháváme na lidech," vysvětlil David Bobošík.

ÚCTA K ŽIVOTU

Podle něj Svědkové Jehovovi stále kladou velký důraz na úctu k životu. „V praxi se to projevuje i tak, že se snažíme vyhýbat nebezpečným, takzvaným adrenalinovým sportům. Takže když se mě zeptáte, jestli se některý z našich členů rozhodne vyzkoušet bungee jumping, tak odpovím, že s velkou pravděpodobností ne," dodal.