Folklorní soubory z Ekvádoru, Slovinska, Lotyšska a Slovenska, a samozřejmě také ty „domácí“, se až do pátku 16. srpna představí na festivalu Folklor bez hranic Ostrava.

Tanečníci a hudebníci budou pět dní cestovat napříč ostravskými obvody a v pátek festival slavnostně zakončí závěrečným koncertem na Slezskoostravském hradě. Tam vystoupí od 17 hodin se samostatným koncertem také Cimbálová muzika Soláň.

Městské divadlo v Moravské Ostravě.
Před sto lety se začala psát historie Národního divadla Moravskoslezského

„Soubory během svého programu zatančí v pěti ostravských obvodech v Moravské Ostravě a Přívozu, Hrabůvce, Mariánských Horách, Porubě a ve Slezské Ostravě, dále také na klimkovické kolonádě,“ doplnila prezidentka festivalu Kateřina Macečková.

„Kromě vystoupení pro veřejnost tanečníci nabídnou i program seniorům v domovech Sluníčko, Slunečnice a Kamenec, dále navštíví i Centrum pro osoby se zdravotním postižením Čtyřlístek,“ doplnila viceprezidentka festivalu Radana Pavlasová.

Z PROGRAMU
V úterý 13. srpna soubory zavítají do Ostravy-Jihu, tam se od 16.30 hodin představí na prostranství před budovou kulturního zařízení K-TRIO.
Středeční odpoledne bude od 16.30 hodin patřit Ostravě-Mariánským Horám, přesněji Mariánskému náměstí, a večer od 19 hodin kolonádě v Sanatoriích Klimkovice.
Ve čtvrtek 15. srpna čeká soubory průvod z Alšova náměstí ke kruhovému objezdu na Hlavní třídě v Porubě, vedle nějž také vystoupí.
Poslední den festivalu v pátek 16. srpna se mohou diváci od 14 hodin těšit nejprve na vystoupení v obchodním centru Forum Nová Karolina, poté od 16 hodin na Slezskoostravském hradě na koncert dětských souborů, od 17 hodin na Cimbálovou muziku Soláň a od 18 hodin na závěrečný koncert festivalu na Slezskoostravském hradě. Zde je vstupné 60 korun.

*Ve foyer Nové radnice je v průběhu měsíce srpna již tradičně instalována výstava fotografií Wernera Ullmanna z minulého festivalového ročníku.