Takový je plán soukromého investora společnosti Bono auto, která v Opavské ulici v Ostravě-Porubě přímo vedle krytého bazénu zabrala jedno z posledních zelených prostranství.

Například Karlovi Duškovi, který bydlí v panelovém domě naproti stavby, vadí hluk a to, že se na oploceném prostoru poslední dobou nic neděje. „Je to podnikatelské svinstvo. Rozkopali to tady a nechali být. Nevím, jestli jim došly peníze nebo co se tam událo, ale je to divné," řekl Deníku rozhořčeně muž.

Už přes půl roku je za oplocením v těsné blízkosti porubského krytého bazénu v Opavské ulici vidět jen odhrnutá hlína. Přesto, že má být stavba bytového domu hotova, už na konci letošního roku, zdá se, že se na místě nic neděje.

Není jediný, komu se záměr společnosti Bono auto nelíbí. „Byla to jedna z mála posledních zelených ploch tady. Vůbec z toho nejsem nadšená. Mají se tam stavět nějaké domy, ale více o tom nevím. Bydlím tady kousek, co se tam děje, jsem zjišťovala, když od tama vycházel hluk, teď se na místě nestaví, alespoň jsem si nějakých pokroků v poslední době nevšimla. Přitom mají na bráně povolení, ve kterém stojí, že má být stavba hotová už v prosinci. To rozhodně nestihnou," uvedla žena, která se představila jako paní Marie. Předseda představenstva akciové společnosti Bono auto, která je pod stavbou podepsána, se k celé záležitosti odmítl vyjádřit. „Nebudu poskytovat vůbec žádné informace," řekl v telefonátu Antonín Pončík.

Podle mluvčího porubské radnice Martina Otipky je zemina z místa stavby odhrnuta již od jara letošního roku. Plánovaný termín dokončení 31. prosince 2013 ale společnost stihne jen stěží. Bono auto provozuje dva autosalony značek Renault a Dacia v Novém Jičíně a Frýdku-Místku.