Neznámý muž přišel na benzinu a v prostorách prodejny měl uschovávat sladkosti z regálu přímo do své tašky. Obsluha sice okamžitě reagovala, ale muž i s odcizeným zbožím stačil utéct. Při běhu mu ale část věcí vypadla na zem. Dva zákazníci se jej jali pronásledovat a na tramvajové zastávce ho odchytili a přiměli, aby se s nimi vrátil na čerpací stanici, čemuž vyhověl.

Jenže jen na oko. Zlodějíček se totiž touhy po svobodě nevzdal, místo dobrovolného vyčkání na polici vytáhl injekční stříkačku a začal zákazníky ohrožovat se slovy: „Jsem nakažený, bodnu vás!“. Nakonec se mu podařilo z benziny utéct, jenže zanedlouho se vrátil, protože mu došlo, že si na benzince zapomněl nakradené věci.

Volejbalisté VK Ostrava v prvním utkání nové sezony nastoupí v úterý v Praze proti Lvům. Na snímku univerzál Jakub Dvořák (vlevo) a libero Damian Sobczak.
Ostrava s novým trenérem se pod sítí bude bít o každý balon. Začíná se Lvy

Při odchodu zřejmě nečekal pohotové reakce muže, který ho zezadu zpacifikoval a za pomocí druhého zákazníka ho drželi až do příjezdu policistů, které mezi tím obsluha zavolala.

„Komisař 8. oddělení obecné kriminality Ostrava v minulých dnech zahájil trestní stíhání proti 30letému muži a obvinil ho ze spáchání přečinu krádež a zločinu vydírání. V případě prokázání viny hrozí muži až osmileté vězení,“ sdělila policejní mluvčí Eva Michalíková.