Na festivalu si každý na vlastní kůži může vyzkoušet nejrůznější zimní sporty a současně sledovat na obřích obrazovkách naše sportovce bojující o medaile. K dispozici je například bruslařský okruh, dráha pro biatlon se střelnicí, curling, lední hokej nebo třeba rampu pro snowboardy - podrobné informace o otevírací době, vstupném a podobně najdete zde

V sobotu byl hostem Olympijského festivalu bývalý český reprezentant ve střelbě, bronzový medailista z olympiády v Sydney, vicemistr světa a mistr Evropy a taky ostravský rodák Martin Tenk.

Bývalý český reprezentant ve střelbě, bronzový medailista z olympiády v Sydney, vícemistr světa a mistr Evropy a taky ostravský rodák Martin Tenk.Zdroj: Deník / Sonnek Pavel

"Sportoviště, která jsem tu viděl, jsou naprosto ideální pro děti a jejich rodiče. Myslím, že hlavní myšlenkou takovéto akce je přimět děti ke sportu, odtáhnout je od počítačů na zdravý vzduch a nabídnout jim možnost pohybu," řekl a Deníku a dodal: "Já osobně mám rád biatlon, takže se půjdu podívat na biatlonovou trať a možná si zkusím i curling."

Prohlídku areálu Olympijského festivalu si nenechal ujít ani Petr Korbel, nejlepší český stolní tenista posledních desetiletí.

„Je výborné, že u nás v republice takové akce vůbec jsou a lidé si mohou vyzkoušet všechny sporty na vlastní kůži. Co vím, tak podobné akce nikde v okolních zemích nemají,“ pochválil festivalový park stále aktivní extraligový hráč TTC Ostrava 2016.

Primátor Ostravy Tomáš Macura.
Primátor Macura o Olympijském festivalu: Chtěl bych, aby si to lidé užili

Na Olympijském festivalu se v sobotu představili také někteří studenti 4.A a vyučující Wichterlova gymnázia z Ostravy-Poruby. Návštěvníci si u nich na stánku mohli například prostřednictvím kvízu otestovat své znalosti anglických hokejových slangových výrazů.

Olympijský festival v Ostravě, 10. února 2018 - na snímku stánek Wichterlova gymnázia z Ostravy-Poruby.Zdroj: Deník / Sonnek Pavel

„Náš zřizovatel Moravskoslezský kraj nám dal prostor zabavit veřejnost veselou a zároveň edukativní formou,“ řekl pro Deník ředitel gymnázia Jan Netolička. „Spousta dětí si mohla vyzkoušet, jak se dělá v praxi krasobruslařská pirueta a zjistili, že hokej nemusí hrát jen lidé, ale i roboti,“ dodal jeho zastupce Antoním Balnar.

Olympijský park v Bílé je plný zábavy.
První den Olympijského festivalu v Bílé příliš nelákal

Deník přemístil svou redakci do areálu Olympijského festivaluNávštěvníci se můžou vyfotit ve fotokoutku u našeho stánku a odnést si unikátní památku - vlastní titulní stranu, na níž je jejich fotografie.
Fotit se mohou jednotlivci i celé skupiny. Kromě toho zóna Deníku nabízí i další program a soutěže.
O víkendu probíhá také facebooková soutěž Najděte eskymačku Deníku. Kdo ji na festivalu objeví a vyfotí se s ní, může vyhrát vstupenky na skvělé koncerty, letní festivaly nebo do divadel - více zde.

U stánku Deníku se nechali zvěčnit na titulku například manželé Majerovi a jejich z Ostravy-Poruby. Antonín Majer následně Deníku prozradil, že mezi jeho největší zážitky z historie olympiád patří vítězství Jiřího Rašky v roce 1968.

„Raška skákal výborně, ale měli jsme tenkrát i další výborné skokany. Třeba Motejlka, zároveň si ale uvědomuji, že stejnou radost mi dělala i další generace skokanů. Ploc, Parma, Malec a další,“ zavzpomínal Antonín Majer. Na letošní olympiádě si skalní fanda Vítkovic určitě nenechá ujít zápasy našich hokejistů, rychlobruslařku Sáblíkovou a biatlon.

Památku v podobě osobní titulní stránky si u stánku Deníku se nechala „vyrobit“ také rodina Lisníkových ze Slezské Ostravy. Manželé Lucie a Ladislav přišli i svoji osmiletou dcerkou Terezkou a její kamarádkou Beátkou. V plánu měli využít možnost si zabruslit a vyzkoušet curling a případně i další zimní sporty.

Podívejte se, jak vypadá památka na Olympijský festival v Ostravě ze stánku Deníku:

Návštěvníci se můžou vyfotit ve fotokoutku u našeho stánku a odnést si unikátní památku z našeho fotokoutku: vlastní titulní stranu, na níž je jejich fotografie. Zdroj: DeníkCo dalšího nabízí stánek Deníku?„Návštěvníci akce se u nás mohou zahřát dobrou kávou nebo si zasoutěžit na biatlonovém trenažéru Kondice,“ láká Jana Švecová, ředitelka eventového oddělení Deníku.

Hostesky návštěvníkům zároveň nabízí nepostradatelného průvodce zimní olympiádou 2018 – časopis TV Star, kde čtenáři najdou dvě volné vstupenky na Olympijský festival jak do Brna, tak i Ostravy. Volnou vstupenku navíc čtenáři najdou i v Deníku - v sobotu 10. února v oblíbené příloze Víkend.

Atmosféru zahájení Olympijského festivalu si můžete připomenout zde:

Zahájení olympijského festivalu u Ostravar arény v Ostravě.Andrej Babiš navštívil olympijský festival v Ostravě
Olympijské veselí v Ostravě odstartovalo. Festival zaplavili první návštěvníci

#galerie|3877608#