Neformální akce s názvem Táta Fest se konala na Masarykově náměstí v Ostravě již podeváté. Čtvrteční festival, který oslavoval nejen otce, ale všechny muže a rodiny, si pro návštěvníky připravil hned tři různé koncerty a soutěže se zajímavými cenami. Původně se měl Táta Fest konat v červnu po Dni otců, vzhledem k deštivému počasí a covidu-19 se však přesunul na srpen.

Cestování autem - Ilustrační foto
Co dělat, když jste v zahraničí a spácháte dopravní přestupek?

„Tento ročník je určitě trochu odlišný od ostatních. Především nemáme tolik soutěžních stanovišť, aby nebylo na jednom místě příliš mnoho lidí. Naopak letošní aktivity jsme se snažili rozprostřít po celém náměstí,“ řekla organizátorka Edita Kozinová z Rodinného a komunitního centra Chaloupka. Pro zájemce byla například připravená soutěž o nejrychlejší převoz dřevěných polen v kolečku. Vítěz se mohl těšit na zbrusu novou sekeru.

„Na minulých ročnících jsem nebyl, ale zatím se mi tu moc líbí. Možná zkusím i tahání polínek, i když na to nejsem zrovna vhodně oblečený,“ řekl s úsměvem Martin Levinger, jenž na akci přišel s dcerkou. Že se festivalu nemusí zúčastnit jen tatínci, ale třeba i strejdové, potvrdil Jiří Važena, který s sebou měl dvě neteře. „Jsem tady poprvé, navíc místo bratra, ten je zrovna v práci,“ prozradil Važena.

Milan Baroš přestoupil z Baníku Ostrava do Vigantic.
Kruh se uzavřel, Baroš se vrátil do Vigantic. Přestup z Baníku potvrzen

Slavnostního zahájení festivalu se ujala místostarostka Valentina Vaňková, po jejímž proslovu se na pódiu ukázalo duo Rudy Horvat a Tereza Jurová. Svými písněmi rozezněly Masarykovo náměstí ještě další dvě skupiny, Banda Del Caffe a Mario Šeparovič se svou kapelou. Vystoupení s činkami předvedl také Marek Tyl z Defenders Gym Ostrava.

Organizátorem akce bylo Rodinné a komunitní centrum Chaloupka, jenž se zaměřuje nejen na happeningy, ale také nabízí hlídání dětí nebo pomoc pěstounským rodinám. „Zároveň máme různé semináře a kurzy pro maminky, zastřešujeme psychologickou poradnu pro děti s ADHD nebo z pěstounských rodin. Ale samozřejmě je toho mnohem víc,“ dodává za centrum Chaloupka Dominika Levingerová.

Světlana Nedvědová

Investice se osvědčily například u běloruských Cylinders Bel.
Skupina Cylinders Holding roste ekonomicky i technologicky