Vzkazy mohou do truhly vkládat významní obyvatelé města, umělci, ale také široká veřejnost. Dodány musí být na papírovém podkladu o velikosti maximálně A4 v nezalepené obálce. Obsahem vzkazů může být text, fotografie nebo kresba. Truhla je umístěna od včerejška do 28. listopadu v Cooltouru na Černé louce.

„Jsem rád, že se podařilo pro projekt získat známé osobnosti, a věřím, že budou inspirovat veřejnost, která do truhly přidá své vzkazy, ať už v papírové anebo digitální podobě,“ řekl ostravský primátor Tomáš Macura.

Každý, kdo přinese do Cooltouru svůj vzkaz, bude vyfotografován a z pořízených fotografií bude zpracován obal truhly.

Poselství budoucím generacím z Ostravy.Zdroj: Deník/Lukáš Kaboň

Zanechat poselství do budoucnosti je možné také přes sociální sítě, na které mohou občané umístit vzkazy s hashtagem #ostrava2067, které budou zpracovány a uloženy do truhly v digitální podobě.

„Osobně si myslím, že část z nás si ani neformuje nějakou představu budoucnosti, a tento projekt to možná změní,“ řekl za Cooltour Andrej Harmečko.

Vzkazy mohou mít podobu také krátkých videí anebo zvukových spotů. Veřejnost je může pořídit v sobotu 28. října na dnech otevřených dveří radnice města anebo Českého rozhlasu Ostrava.

Ilustrační foto.
Houbař ztratil v lese zbraň, policisté ji našli