Jak Deník už ve středu informoval, prezident Pavel v regionu stráví dva dny. Po jeho příjezdu před Krajský úřad Moravskoslezského kraje, těsně před polednem, ho čeká nabitý program.

Po setkání s hejtmanem Ivo Vondrákem se kolem 14. hodiny přesune do Gymnázia Petra Bezruče ve Frýdku-Místku, kde v tělocvičně školy promluví se studenty. Zdrží se však jen necelou hodinu a poté zamíří do automobilky Hyundai v Nošovicích.

Následně se má ukázat v nově otevřeném kampusu Ostravské univerzity na Černé louce. Bude to před půl pátou odpoledne.

Veřejná debata v Gongu

V podvečer po 18. hodině je na programu schůzka prezidenta Petra Pavla s primátorem Tomášem Macurou, který se během prezidentských voleb netajil tím, že je Pavlovým podporovatelem.

Prezidentský kandidát Petr Pavel na nádraží Ostrava-Svinov, 19. ledna 2023.
Prezident Petr Pavel navštíví Moravskoslezský kraj. Bude i fárat

Svůj první den v Ostravě zakončí Pavel v industriálních prostorách multifunkční haly Gong v Dolních Vítkovicích. Tam se v 19.30 chystá veřejná debata, na kterou je však nutné rezervovat si místo. (Při přípravě tohoto článku bylo k dispozici posledních několik desítek míst, pozn. red.)

Návštěva seniorů a horníků

První dáma Eva Pavlová navštíví Ostravu po boku svého manžela. V úterý před 15. hodinou zavítá mezi seniory v Domově pro seniory Kamenec ve Slezské Ostravě.

Druhý den v Moravskoslezském kraji se prezidentský pár přesune na Karvinsko, kde v 8 ráno sfárá Petr Pavel do Dolu Darkov. Setkání s tamními zaměstnanci má na programu v 10.30.

Ilustrační foto. V přiložené fotogalerii najdete snímky všech zastupitelů města Ostravy zvolených v září 2022.
Ostrava v nejistotě. Kdo povede město a jak blízko je k převratu na radnici

Půl hodiny před polednem zamíří prezident na schůzku s primátorem Karviné Janem Wolfem. Nová hlava státu zakončí svou dvoudenní návštěvu ve 13 hodin besedou se zástupci iniciativy Dokořán a dalšími aktivními občany z Karvinska v knihovně. Rozloučí se s regionem před půl třetí odpoledne.

Deník bude prezidentovu návštěvu podrobně sledovat.