Druhý díl, na rozdíl od některých následujících, diváky opět zavede přímo do ulic Ostravy a jejího nejbližšího okolí. Právě v něm se množí násilná loupežná přepadení seniorů.

Modus operandi je stejný jako u úvodního dílu. Magda (hraje Petra Špalková) na základě popisu možného pachatele varuje přes média veřejnost. Společně se svým parťákem Martinem (Jiří Vyorálek) jdou zprvu po podobných případech přepadávání seniorů.

Na obrazovky se v novém kabátě vrací oblíbené Případy 1. oddělení. Česká televize v neděli večer uvede premiérový díl seriálu Devadesátky.
Devadesátky aneb Případy 1. oddělení startují. V krimi týmu známá tvář z Ostravy

Mezitím ale dojde k dalšímu napadení, tentokrát už smrtelnému. Martin je přesvědčen, že se jedná o téhož pachatele, ale Magda to zpochybňuje, schází jí motiv. Zvláštní je, že byl použit nůž, který se obvykle používá na porcování zvířecího masa. Skutečný pachatel chtěl, na rozdíl od předchozích případů přepadení, nejspíš opravdu zabíjet.

Magda Malá a její nový parťák Martin Černý v nové dvanáctidílné krimisérii společně vyšetřují kriminální případy z nevšedních míst na Ostravsku, silné příběhové linky budou zároveň sledovat osobní životy vyšetřovatelů.

Česká televize v pondělí 3. ledna večer vysílá první díl nového kriminálního seriálu Stíny v mlze.
Nejdrsnější případy z Ostravska. ČT přichází s novou krimi sérií Stíny v mlze

Magda musí skloubit časově i psychicky náročnou práci policistky se starostí o rodinu a malou dceru. Martin přišel do Ostravy, aby neztratil kontakt se svým dospívajícím synem, který se do nového bydliště přestěhoval se svou matkou, Martinovou dnes už bývalou ženou.

Počáteční drobná rivalita mezi Magdou a Martinem pozvolna přeroste ve vzájemné sympatie a respekt. Oba ale netuší, že Magdu už nějakou dobu sleduje nedávno propuštěný vězeň Hrbek, který realizuje důmyslný plán, aby se jí pomstil za své dřívější dopadení.