Na první pohled je to zcela nenápadná přístavba klubu Garage v Ostravě-Martinově. Vstupní dveře a nad nimi nápis hotel – podobných jste už určitě viděli mnoho. Recepce udělaná z korby náklaďáku už ale napovídá, že tady bude něco jinak. A Retro Hotel Garage, který v těchto dnech otevírá Marcel Lesník, skutečně jiný je.

„Potřebovali jsme ubytovávat kapely, které v našem klubu hrají a tak vznikl první nápad dostavět si vlastní hotel. Chtěli jsme ho ale nějak ozvláštnit, ať to není taková ta běžná klasika. A protože máme klub Garage a věnujeme se hudbě, tak byl koncept jasný – pokoje budou inspirovány slavnými kapelami a automobilovými značkami,“ přibližuje počátky projektu Marcel Lesník známý pod přezdívkou Woodman.

V podzemí Slezskoostravského hradu se návštěvníkům nabízí možnost vstoupit nového Muzea záhad.
OBRAZEM: Nové Muzeum záhad dnes v Ostravě otevřelo své tajemné dveře

Každý pokoj je úplně jiný

Nový ostravský hotel nabízí jednadvacet pokojů a v nich celkem padesát lůžek, aby se tady dal najednou ubytovat klidně i celý autobus lidí. To nejzajímavější na celém projektu přitom je, že každý z pokojů je přitom úplně jiný. Na jednom patře jsou pokoje a apartmány zasvěcené hudbě, na dalším patře světu motorů…

Můžete tak spát v prostředí zasvěceném v každém detailu kapelám Beatles, AC/DC, Pink Floyd nebo třeba Rolling Stones. Nechybí ani pokoj věnovaný českým hudebním hvězdám ze zlaté éry popu, kde na vás mimo jiné kouká ze zdi portrét Věry Špinarové či Karla Gotta.

„V garážovém patře máme pokoje udělané ve stylu automobilek Jaguár či Rolls-Royce, apartmán ocení fanoušci motorek Harley Davidson, další pokoj je udělaný jako myčka aut nebo jako dílna automechaniků z filmu Jáchýme, hoď ho do stroje,“ popisuje Woodman, zatímco otevírá jedny dveře za druhými.

V Baníku ubytují Pražáky

Dva pokoje jsou přesto jiného zaměření, než všechny ostatní. Jeden ze čtyřlůžkových apartmánu je takzvaně prezidentský, protože takový pokoj přece musí mít každý pořádný hotel. V tomto pojetí najdete nad jedním dvoulůžkem jako obrazy zvětšené známky všech prezidentů, v rohu pak bustu Klementa Gottwalda s oprátkou kolem krku.

Druhý jiný pokoj je zasvěcen fotbalovému klubu Baník Ostrava. V něm můžete spát s doslova s hlavou v brance a prohlížet si důležité symboly i osobnosti neodmyslitelně spojené se značkou FCB. „Na recepci mají pokyn, ať na tomto baníkovském pokoji ubytovávají Pražáky,“ směje se Marcel Lesník a zvedá prkénko na záchodě, které „zdobí“ logo Sparty Praha.

Postele, skříně, police, obrazy, lustry, koupelny – každý pokoj má skutečně všechno do detailu spojené se svým tématickým zamřením, v každém najdete něco jiného.

„Vymýšleli jsme to tady s kolegy společně, spousta super nápadů je z internetu. Většina nábytku a vybavení jsou repliky bruselského stylu a starožitnosti, další spoustu věcí jsme nakoupili v Polsku, kde nám poskytli perfektní zákaznický servis,“ říká dále nový ostravský hoteliér s tím, že velkou zásluhu na novém hotelu mají jeho hlavní spolupracovníci – grafik Roman Chvíla, stavbyvedoucí a spoluhráče z kapely Libor Smejkal a Josef Janík jako stavební dozor.

Vlastimil Petržela, trenér Baníku
Proč trenér Baníku Petržela neslavil postup?

První reakce hostů? Úžas

Lídr Rock and Roll Bandu Marcela Woodmana už na zkoušku spal v šesti různých pokojích, aby si zažil takzvaně na vlastní kůži, jak celý koncept působí. Má už ale i první reakce hostů. V novém hotelu už totiž měli možnost přespat první hudebníci, kteří v klubu Garage v poslední době hráli.

Zpěvák a herec Vojta Dyk, kapely Mňága a Žďorp, Horkýže slíže, Xindl X či Alkehol prý reagovali vždycky stejně.

„Všichni stojí s úžasem ve tváři a říkají, že tohle ještě nikde neviděli. Mám z toho radost. Doufám, že tento koncept bude fungovat a že v něm budou rádi bydlet nejen naši hudební hosté, ale i další návštěvníci Ostravy, kteří tady jezdí pracovně nebo jako turisté,“ dodává Marcel Lesník.

Vybržďování - naštvaní řidiči si neuvědomují, co mohou způsobit.
VIDEO: Autobus začal prudce brzdit, střetu zabránit nešlo. Vše zachytily kamery