Vznik prodejny v areálu bývalé šáchty potvrdil již na sociální síti v těchto dnech starosta Slezské Ostravy Richard Vereš.

„Nová prodejna Lidlu v areálu Dolu Petr Bezruč v těchto dnech získává poslední potřebná povolení, začínají demoliční a sanační práce v lokalitě a v nejbližších měsících začne také výstavba samotné prodejny,“ uvedl Vereš a dodal: „Jsem rád, že se nám podařilo zajistit prodej posledních pozemku v majetku státu, které výstavbu blokovaly, a že na Slezské bude konečně posílena dnes nedostatečná nabídka nákupních možností.“

I kryté parkoviště

Podle Vereše půjde o metropolitní prodejnu, v přízemí se má nacházet kryté parkoviště a v patře pak samotná prodejna.

Pozemky na kterých se už staví nebo budou stavět i prodejny Lidlu, 12. března 2022 v Ostravě. Ulice K Lávce.
Ostrava, ráj shopaholiků? U „myší díry“ v Přívoze vzniká další nákupní centrum

„Půjde teprve o třetí prodejnu tohoto typu v republice! Její fasáda bude ctít podobu historických budov Dolu Petr Bezruč,“ doplnil Vereš s tím, že obchod by se měl otevřít nejpozději v únoru příštího roku. Reakce obyvatel jsou vesměs pozitivní, někteří však upozorňují na skutečnost, že vzdušnou čarou dvě stě metrů je prodejna jiného řetězce.

Pozemky na kterých se už staví nebo budou stavět i prodejny Lidlu, 12. března 2022 v Ostravě. Areál Dolu Petr Bezruč.Pozemky na kterých se už staví nebo budou stavět i prodejny Lidlu, 12. března 2022 v Ostravě. Areál Dolu Petr Bezruč.Zdroj: Deník/Vladimír Pryček

Pozemky na kterých se už staví nebo budou stavět i prodejny Lidlu, 12. března 2022 v Ostravě. Sídliště Dubina.Pozemky na kterých se už staví nebo budou stavět i prodejny Lidlu, 12. března 2022 v Ostravě. Sídliště Dubina.Zdroj: Deník/Vladimír Pryček

Další pobočka Lidl má stát v Ostravě-Dubině, konkrétně v ulici Vlasty Vlasákové. Již existuje vizualizace (najdete v přiložené fotogalerii výše), o prodeji pozemku jedná zastupitelstvo Ostravy-Jihu.

Květen 2023

Nová prodejna Lidl bude i v prostoru bývalého obchodního centra Odra v Ostravě-Výškovicích.

„Občané Výškovic se konečně dočkají řešení dlouhodobě neutěšeného stavu bývalého obchodního centra. Půjde-li vše dobře, plánuje Lidl zahájení výstavby na podzim 2022 a následné otevření prodejny zhruba v květnu 2023,“ uvedl na webových stránkách obvodu starosta Martin Bednář s tím, že jde o další krok k revitalizaci dané lokality.

Logistický areál Contera Park Ostrava D1 v Ostravě-Hrušově, který staví společnost Contera, 10. března 2022.
Obří logistický areál v Ostravě-Hrušově roste, první lidé už chodí do práce

Nedávno zahájily v Ostravě provoz hned dvě prodejny Lidl ve velkých městských obvodech Poruba a Jih - v ulici Nad Porubkou na hranici Poruby a Svinova a v ulici Mjr. Nováka v Hrabůvce.