Úmrtí skvělé zpěvačky Věry Špinarové zasáhlo tisíce jejich fanoušků a fanynek nejenom v celé naší vlasti, ale především tam, kde se většinu svého života cítila doma - v Ostravě.

Před barem Waldemar v centru moravskoslezské metropole, kam zpěvačka občas ráda zavítala, vzniklo od úterního rána pietní místo, na němž přibývají květiny, věnce a vzkazy pro milovanou zpěvačku.

ČTĚTE TAKÉ: Smrt Věry Špinarové zasáhla celé Česko

„Věrky jsem si vždy hluboce vážil, patřila k nám, nezkazila žádnou legraci," svěřil se Deníku před vchodem Waldemaru Mirek Bartoš, ostravský hudebník i výtvarník. Přišli sem lékaři, novináři, lidé různých profesí.

„Rád vzpomínám jak nám Věrka vyprávěla veselé historky z turné na Sibiři a kolik tam legrácek zažila," zavzpomínal Jan Sláma, někdejší rozhlasový redaktor, ale i úspěšný scenárista z Krátkého filmu Praha.

Nechyběla ani rozhlasová publicistka a reportérka Dagmar Misařová. „Oceňuji její úžasný hlasový rozsah, ale i to že to byla skvělá ženská, sice žádný anděl, ale osobnost s pokorou v duši, která si na nic nehrála a milovala život se vším všudy," sdělila se slzami v očích Dagmar Misařová.

Pietní místo zpěvačce lidé vytvořili také na Masarykově náměstí v centru Ostravy, které zaplnili krátce po šesté hodině. 

Poslední rozloučeníPoslední rozloučení s Věrou Špinarovou se uskuteční v sobotu 1. dubna ve velké obřadní síni krematoria na ústředním hřbitově ve Slezské Ostravě. Obřad zde chystají jak pro její fanoušky, tak příbuzné a známé.
„Pro veřejnost zpřístupníme v tento den v době od 9 do 12 hodin naši smuteční obřadní síň. Pak se uskuteční ještě soukromé rozloučení v kruhu rodiny a přátel. To bude skromné," prozradili na hřbitově.
Pohřeb zesnulé zpěvačky se podle tohoto zdroje uskuteční kremací. 

ČTĚTE TAKÉ: Věra Špinarová zemřela. Jedinečný hlas z Ostravy utichl

Poslední rozhovor Věry Špinarové pro Deník: Stále miluji živá vystoupení

Před 35 odstartovala kariéra Jarka Nohavici