„Zájem je opravdu velký. Lidé se konečně dostali na kurty, kam se dlouho nesmělo,“ řekla v sobotu odpoledne Deníku recepční tenisového areálu Sport centrum Ostrava. 

OLÍK ze Sedlnice, pruhovaná trička jsou symbolem sbírky na jeho léčbu.
Olík potřebuje k léčení získat denně nejméně milion korun! Lidé pomáhají sbírkou

„Většina kurtů je na sobotu i neděli obsazena, ale ještě se nějaké volné najdou,“ dodala.

Na dotaz, zda klienti mají problémy s tím, že se nemohou vysprchovat, odpověděla: „Vůbec ne!“

Její slova potvrdil i jeden z tenistů. „To jsou malé věci. Hlavní je, že jsem si konečně zahrál. Sedět doma si mi nechtělo,“ uvedl.

Strážníci pokutují i v době koronavirové.
Doba koronavirová na špatné parkování nehraje, v Ostravě padají i pokuty

Podobná situace panovala i ve sportovním areálu ve Varenské ulici v Ostravě, kde si na své přišli nejen tenisté, ale i plážoví volejbalisté. Všechna písčitá hřiště byla obsazena, na každém zápolily dvě dvojice.

Rušno bylo také v Landek Parku v Ostravě-Petřkovicích, kde se tenisté mohli osvěžit i různými nápoji prodávanými „přes dveře“ z místního bufetu. 

Jak se Deník přesvědčil, nezahálela ani golfová hřiště, parkoviště u nich se postupně plnila v Ostravě-Lhotce, Čeladné i jinde. Sportovalo se také v in-line areálech, zájem byl tradičně o venkovní posilovny.

Většina lidí ale během slunné soboty zvolila jízdu na kole nebo procházky přírodou či městskými parky. Tradičně se zaplnily Komenského sady v centru Ostravy.

Produkce medicinálních lahví ostravské společnosti Vítkovice Cylinders a polské společnosti Vítkovice Milmet tak půjdou na export, tuzemské zdravotnictví je nedostane. 
Lahve na kyslík z Vítkovic Česko pro zdravotnictví nechce, půjdou jinam. Proč?
NA STŘÍDAČCE Vítkovic někdejší obránce Rostislav Klesla v nové extraligové sezoně stát už nebude.
Klesla o konci ve Vítkovicích: Zajímavá zkušenost, ale mou prioritou je rodina