"Na místo okamžitě po oznámení vyjelo několik policejních vozů," potvrdila Deníku policejní mluvčí Eva Michalíková.

Na místě zadrželi muže ročník 1987 s plynovou pistolí v tašce, další okolnosti policisté šetří. Důležité je, že nikdo nebyl zraněn, což potvrdila i mluvčí. K události došlo ve čtvrtek 5. srpna. 

Samohybná houfnice
Lidé v MS kraji odevzdali přes 200 zbraní, jinde i tank a protiletadlové dělo

"Vzhledem k tomu, že muži byla naměřena orientační dechová zkouška na přítomnost alkoholu v dechu, která přesahovala hodnotu 1,5 promile, zadržený muž nebyl schopen procesních úkonů. Na místě činu nedošlo ke zranění osob ani ke škodě na majetku," upřesnila Eva Michalíková.

Následující den policisté z obvodního oddělení Zábřeh provedli výslech podezřelého muže.

"Ke svému jednání doznal a uvedl, že měl být někým slovně i fyzicky napaden a proto se měl začít bránit výstřely ze své zbraně. Muž nyní čelí podezření ze spáchání přečinu výtržnictví, za což mu hrozí až dvouleté vězení. Podezřelý muž nemá žádný záznam v rejstříku trestu," doplnila v pátek k události mluvčí policie Eva Michalíková.

Pietní místo pod panelákem některým nepřipadá důstojné.
Pietní místo rok od tragického požáru v Bohumíně má i své kritiky

O incidentu se živě diskutovalo také na sociálních sítích, například ve skupině Ostrava, kde příspěvek o střelbě sdílel uživatel Radek Slavík.

"Jsem doma a slyším někoho řvat. A najednou asi 3 výstřely a po chvilce policajti," komentoval událost například uživatel Jan Goj.

"Bydlím přímo u zastávky, slyšel jsem 2 výstřely. Je to tady takové, že jsem si jen řekl hm, už zase," zaznělo v dalším komentáři od uživatele Matěj Bohdal.

Nejvíce kladných hodnocení měl krátce před desátou večer kritický příspěvek Romana Bodnára směrem k uvedené lokalitě a proměněné skladbě obyvatel, kteří zde v ubytovnách areálu bydlí. "Spíše se divím, když je tu klid. Tu je cirkus běžně, bohužel," potvrdila například uživatelka Iva Odvárková.

Bodnutí nožem na zastávce

V uvedené lokalitě totiž nejde o ojedinělý incident. V červnu letošního roku policisté zahájili trestní stíhání 30letého muže z Ostravy, který bodl na zastávce Hotel Bělský les v Ostravě-Jihu druhého muže nožem.

Poškozený měl oslovit kolemjdoucího s dotazem, kde se dá koupit pivo. Reakce měla být agresivní, došlo k hádce a muži se sice nejprve rozešli, krátce na to se ale obviněný vrátil s kuchyňským nožem a úmyslem "vyřídit si účty" - VÍCE ZDE.