Zhasnuty budou po setmění tři ostravské dominanty – radniční věž, most Miloše Sýkory a Bolt Tower v Dolních Vítkovicích.

„Kontaktoval jsem premiéra České republiky Andreje Babiše, kvůli vyhlášení státního smutku. Oběti tragické ranní střelby uctíme také zhasnutím ostravských dominant a minutou ticha na zítřejším zasedání ostravských zastupitelů. Na budově radnice vyvěsíme černou vlajku. Zabývat se budeme také konkrétní formou pomoci pozůstalým,“ řekl ostravský primátor Tomáš Macura.

Do Ostravy začaly přicházet také kondolence z domova i ze zahraničí. Jednou z prvních bylo vyjádření lítosti od švédské velvyslankyně Viktorie Li.

Situace po střelbě 10. prosince 2019 ve fakultní nemocnici v Ostravě-Porubě.
Svědci střelby v Ostravě: Chvíli stál s pistolí u nohy, přiložil si ji i k hlavě

Dnešní kulturní program na vánočních trzích v Ostravě je kvůli tragédii ve FNO zrušen 

Kvůli tragické události v ostravské fakultní nemocnici dnes bude zrušen veškerý odpolední a večerní kulturní program na vánočních trzích v centru města.

Po celý den budou zastaveny i oba kolotoče na Masarykově náměstí a jeden na Jiráskově náměstí a návštěvníci trhů budou o důvodu zrušení programu informovaní vyvěšenými tabulemi.

Ctirad V. zastřelil v ostravské nemocnici šest lidí
ON-LINE: Střelec z nemocnice je mrtvý. Zabil i dva příslušníky Vězeňské služby

„Chtěli bychom ocenit přístup provozovatele, který se sám nabídl, že je zastaví,“ řekla starostka Moravské Ostravy a Přívozu Zuzana Ožanová, podle níž zítřejší program na trzích bude pokračovat podle plánu, avšak každé vystoupení bude uvedeno minutou ticha. „Vedení radnice Moravské Ostravy a Přívozu vyjadřuje hlubokou soustrast s pozůstalými po obětech a všem zraněným,“ dodala Zuzana Ožanová s tím, že od zítřka bude všem občanům k dispozici kondolenční kniha v hlavní hale radniční budovy.

Ostrava střelba - pouták mobilZdroj: redakce