V Hrušově se také rozvíjí bytová výstavba, rozsáhlou rekonstrukcí procházejí některé ulice, kde by mohli najít ubytování noví zaměstnanci vznikajících průmyslových lokalit. 

Richard Vereš, starosta Slezské Ostravy, pod níž Hrušov spadá, věří, že se z této čtvrti stane vyhledávané místo. „Hrušov prochází obnovou,“ řekl Vereš. K rozvoji by mohly pomoci i zmíněné podnikatelské aktivity.

U dálnice

Již před časem začala u sjezdu z Bohumínské ulice a na dosah dálnice D1 stavba Contera Park Ostrava D1, který se stane jedním z nejmodernějším průmyslových parků v republice.

Bývalá radnice z třicátých let minulého století bude po opravě sloužit jako administrativně-technické zázemí pro příspěvkovou organizaci Sociální služby Slezská Ostrava.
Brodský, Fiala i Rottrová. Rodiště slavných, kdysi výstavní čtvrť Ostravy, ožívá

Logistickou centrálu zde bude mít prodejce sportovního zboží Sportisimo. Práci zde v následujících letech může najít až sedm set lidí. V areálu roste také sklad pro Plzeňský Prazdroj.

Nyní na nedaleké ploše bývalých hrušovských chemických závodů vzniká další obří logistické centrum. Všemu předcházely několikaměsíční dekontaminační práce. Projekt nyní vstoupil do další fáze.

Vše by mělo být hotovo v prvním čtvrtletí příštího roku, kdy zde bude stát GLP Park Ostrava-Hrušov. Moderní logistické centrum s blízkým napojením na dálnici D1 nabídne řadu nových pracovních míst.

Pracovní místa

Vznik areálu vítá město Ostrava i samotná radnice Slezské Ostravy.

Starosta Slezské Ostravy Richard Vereš.
Starosta Vereš: Věřím, že se Hrušov brzy stane místem příjemného bydlení

„Společnost GLP a její investice jsou pro region opravdu přínosem. Věříme, že víceúčelově budovaný logistický a výrobní komplex vytvoří nová pracovní místa a přispěje tak k modernizaci městského obvodu i regionu. Areál je navíc snadno dostupný, a to i městskou hromadnou dopravou. Ostravské hlavní nádraží se nachází zhruba dva kilometry od areálu,“ uvedl slezskoostravský starosta Richard Vereš.

Areál o rozloze bezmála sto tisíc metrů čtverečních nabídne prostory pro logistiku a lehkou průmyslovou výrobu.