Stejně jako ve třech předchozích kurzech se i tentokrát zájemci seznámí s výukou sebeobrany. O svých zkušenostech bude hovořit i strážník ze skupiny kynologie se záchranářským psem.

Vzhledem k tomu, že minulý kurz navštívila i řada rodičů s dětmi, připravila městská policie i program pro nejmenší. „Pro velký zájem veřejnosti z řad rodičů, bude pro děti zajištěn dětský koutek. Strážníci skupiny prevence se budou po celou dobu konání kurzu dětem věnovat,“ uvedla Dana Klišová z ostravské městské policie.

Kurz se koná 15. září v budově ředitelství Městské policie Ostrava poblíž tramvajové zastávky Hlubina. Začátek je v 16 hodin.

„Je vhodné si s sebou přinést sportovní oblečení pro výuku sebeobrany volnější obuv na přezutí a hygienické potřeby. Po sebeobraně lze využít sprchu. Sportovní obuv není třeba, výuka základů sebeobrany probíhá v tělocvičně na žíněnkách,“ dodala Klišová s tím, že bližší informace lze získat i na telefonních číslech 599 414 165, 599 414 156 nebo prostřednictvím elektronické pošty na adrese info@mpostrava.cz.