Ze spárů covidových potíží se dostal už v polovině dubna, kdy svůj stav komentoval slovy: "Musím přiznat, že je to velmi zákeřná nemoc, člověk neví, co bude za hodinu. Názor, že otužilců se to netýká, je mylný. Své jsem si prožil, nikomu bych to nepřál. Manželka měla mírnější průběh, u mě teploty dosahovaly až 39,9 °C. Teploty skončily, karanténa skončila, ale stále jsme oba oslabeni a zatím jsem nešel ani mezi lidi."

S výšlapem na milovanou horu si tak musel dát pauzu. Když se po zhruba měsíci chystal královnu Beskyd konečně opět zdolat, přišlo další neštěstí.

Okolí OC Forum Nová Karolina. Ilustrační foto.
VIDEO: Brutální útok na ochranku obchodního centra v Ostravě šetří policie

"Ahoj děvčata a kluci, koronavirus jsem zvládl na výbornou, i když jsem měl 10 dní vysoké horečky. Tři týdny po skončení karantény jsem se už cítil celkem dobře a uvažoval jsem začátkem května o výšlapech na hory. Ale měl jsem smůlu, 2. května k večeru jsem si udělal vážné popáleniny," oznámil Ján Čupa včera na Facebooku.

Jak dále popsal, zasažena byla nejen celá tvář, ale i uši, krk, hrudník a další části těla. I když byl hodně popálen, nechtěl do nemocnice, proto nejprve zůstal doma.

"Ve středu dopoledne se to začalo hodně zhoršovat, a tak jsem požádal kamaráda, ať mě zaveze do Poruby na popáleninové centrum. To byla moje záchrana. Vypadalo to i na plastické operace," popsal dále Ján Čupa.

Ján Čupa patří k turistům chodícím pravidelně na Lysou horu. Vždycky totiž chodí svlečený do půl těla. A to i v těch největších mrazech.
Na Lysou horu chodí polonahý. I v zimě. Nikdy nedělám nic násilím, říká Ján Čupa

"Díky tomu, že celou dobu jsem byl psychicky se vším vyrovnán a že mám velice dobrou kůži, co se týká hojení, jak prohlásili lékaři, a že jsem dostával stejně jako všichni pacienti nejlepší péči, jsem se dokázal velice rychle zotavit. Tak po 12 dnech mě propustili na domácí doléčení. Cítím se dobře, dá se říct, že na 98 % jsem vyléčen," dodal dále s tím, že na Lysou ale zatím bude moci chodit jen brzy ráno nebo když bude pod mrakem, protože se musí chránit před sluníčkem.