Jak informovala tisková mluvčí OVAK Radka Vanková, Den otevřených dveří se uskuteční v sobotu 2. dubna v Ústřední čistírně odpadních vod Ostrava-Přívoz (ÚČOV) a v sobotu 7. května v areálu Úpravny vody Ostrava-Nová Ves.

Vstup na obě akce je zdarma. Prohlídky budou v jednotlivých provozech začínat vždy v 9, 11, 13 a 15 hodin.

V čistírně odpadních vod si mimo jiné budou moci lidé prohlédnout kamerové vozidlo s kamerou a nahlédnout tak do potrubí ve skutečném provozu.

„Prosíme zájemce, aby se předem přihlásili na prohlídku ústřední čistírny odpadních vod včetně ukázek kanalizačního provozu do 29. března do 12 hodin prostřednictvím rezervačního systému na www.ovak.cz," uvedla Radka Vanková

Úpravna vody Nová Ves

Rezervace exkurzí do Úpravny vody v Nové Vsi bude spuštěna až po 7. dubnu.

„Při přihlášení je nutné vybrat požadovaný čas a uvést vždy jméno a příjmení účastníka, kontaktní e-mail pro potvrzení rezervace a počet osob, které se spolu s přihlašovaným prohlídky zúčastní. K prohlídce je nutné dostavit se minimálně 15 minut před jejím začátkem. Provozy není možné navštívit s dětmi mladšími 10 let. Děti od 10 do 18 let se mohou prohlídky zúčastnit pouze v doprovodu dospělé osoby. Doba prohlídky se odhaduje na 120 až 140 minut.

Kde se hlásit? Zájemci o prohlídku ústřední čistírny odpadních vod mohou zatelefonovat na číslo 597 475 811 Lubici Šimečkové (od pondělka do pátku od 7 do 15 hodin), případně psát na e-mail: simeckova.lubica@ovak.cz, ti, kdo se chystají na prohlídku úpravny vody, mohou telefonovat Alexandře Folwarczné na číslo 597 475 604 (od pondělka do pátku od 7 do 15 hodin, nebo mohou využít e-mail: folwarczna.alexandra@ovak.cz.