„V Outletu je k vidění plemeno Oxford Down, které je velmi adaptabilní a nenáročné. Jeho šlechtění se věnuji od roku 1998 na své menší farmě v Orlové-Lutyni. Ovečky mají životní podmínky přizpůsobené svým potřebám a dobře prospívají,“ uvedla chovatelka ovcí Daniela Dziková.

Ovce jsou umístěny na ploše, která se nachází v přední části areálu. Využívání nejen ovcí, ale také koz a krav je v současnosti na vzestupu. Umožňuje totiž tradiční zpracování travin bez nadbytečné spotřeby benzinu nebo elektřiny.

Ve čtvrtek 25, srpna se v Ostravě-Přívoze otevřelo obchodní centrum Koksovna.
OBRAZEM: V Ostravě se otevřelo další nákupní centrum, jmenuje se Koksovna

Ovce mají k dispozici ohrazený výběh, jehož součástí je i malý přístřešek zajišťující úkryt před sluncem, deštěm i bouřkami. Zvířata dostávají výživu v podobě minerálního lizu, speciálních granulí, a pečlivě se u nich dohlíží na dostatek tekutin. Prostor vymezuje ohrada, k přístřešku se návštěvníci dostanou až na dosah. Nechybí proto upozornění o nevhodnosti krmení.

Tříčlenné stádo se pravděpodobně ještě rozroste.

Zloděj ukradl speciální autosedačku, kterou využíval handicapovaný Borisek.
DNA usvědčila muže, který handicapovanému Boriskovi ukradl speciální autosedačku

„Chtěli jsme docílit smysluplnějšího využití naší volné travnaté plochy a napadlo nás použít přirozenější zpracování travin s pomocí ovcí. Také jsme chtěli dětem, které navštíví náš Outlet, ukázat důležitost a využití těchto domestikovaných zvířat, prospěšných nejen na farmách a chovatelských stanicích,“ uvedla Hana Zielinová, ředitelka Outlet Arena Moravia.