Stejně jako staří rodiče žáka večerní školy Plhy jeli zbytečně dalekou cestu na třídní schůzky až z Kojčic u Pelhřimova, aby se jen dozvěděli, že jejich syn má dvojku, tak i přes padesát zastupitelů ztratilo čas cestou do Ostravy ze všech koutů regionu, aby zjistili, že o jediném plánovaném bodu programu se jednat nebude. Po čtvrt hodině mohli odjet zase domů.

Mimořádné zastupitelstvo nechali svolat opoziční zastupitelé, kteří chtěli klást hejtmanovi Jaroslavu Palasovi otázky týkající se nejasností kolem výstavby jeho penzionu v Ludvíkově na Bruntálsku. Jediný bod programu, který se měl této problematiky týkat, však nakonec nebyl schválen. Koaliční většina ČSSD a KSČM hlasovala proti jeho zařazení. Zastupitelé se tedyve středuodpoledne sešli, aby jednali doslova „o ničem“.

„Snaha o mimořádné zastupitelstvo je typickou ukázkou předvolební kampaně ODS před druhým kolem voleb do senátu. Co se týká mého stanoviska k výstavbě našeho rodinného penzionu, ty jsem už všem médiím sdělil,“ vyjádřil se po mimořádném zasedání zastupitelstva Palas, proti jehož postojům protestovala před hejtmanstvím necelá desítka občanů.

Opoziční zastupitel a poslanec Zbyněk Stanjura byl přístupem vládnoucí koalice k hlasování o programu zklamán. „Kdyby hejtman neměl co skrývat, mohl v klidu nechat schválit program. Těch otázek, které na něj máme, je hodně,“ uvedl Stanjura a pokračoval: „Nejde o žádný předvolební boj, pan Palas na minulém zastupitelstvu slíbil, že nám vysvětlení poskytne. Budeme se ptát znova i na příštím zasedání.“

Hodnota rodinného penzionu v Ludvíkově, který Jaroslav Palas staví, je podle odhadů časopisu Týden zhruba dvacet milionů korun. Hejtman tvrdí, že si na něj vydělal spolu se svou ženou. Spekulace o tom, že část peněz mohl získat jako ministr zemědělství při prodeji podniku Setuza, Palas odmítá.