O pronájem pozemků naproti Domu kultury města Ostravy před rokem usilovala akciová společnost Garáže Ostrava.

Ta město požádala o pronájem za účelem provozování placeného parkoviště. Ostravané se obávali, aby nepřišli o jedno z posledních neplacených míst k parkování. Samotná představa se nezamlouvala ani vedení Domu kultury města Ostravy. Obavy ovšem netrvaly dlouho. Rada města se na konci září usnesla, že nemá záměr pronajmout dané pozemky společnosti Garáže Ostrava.

Věčně plno

„Původně jsem byl za rozhodnutí rád. Bohužel u Kauflandu na Nové Karolině zpoplatnili parkoviště a lidé se přesunuli k nám. Mimoostravští pracující začali naproti domu kultury během dne parkovat a parkoviště je již dopoledne většinou zcela obsazeno, což je pro naše návštěvníky velmi omezující," vyjádřil se k současnému stavu předseda představenstva Domu kultury města Ostravy Jan Vogl.

Podle něj by parkování naproti ostravskému domu kultury mělo dostat určitý řád. „Uvítal bych například systém akceptace vstupenek zakoupených do našeho domu kultury pro potřebu parkování," dodal Jan Vogl s tím , že by mu nyní nevadilo, kdyby systém provozovala společnost Garáže Ostrava. Ta už ale zájem o pozemky nemá.

Bez poplatků

„Vloni dostaly Garáže Ostrava naše zamítavé stanovisko k záměru zpoplatnění parkoviště před Domem kultury města Ostravy. Od té doby k žádné změně nedošlo, ani není v tuto chvíli plánována," uvedla mluvčí ostravského magistrátu Andrea Vojkovská. Nejen Ostravé tak mohou i nadále zaparkovat svůj vůz zadarmo tam, kde „už si zvykli".